ΕΜ - Να πίνουμε κανα κρασάκι, Κυριακή στο χωριό...

Διάβασα κάπου, ότι καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί μουσικής, μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι: ΠΕ16, ΤΕ16 και ΕΜ = εμπειροτέχνες ιδιώτες (ας σημειωθεί η ντροπαλή συντομογραφία, είναι κι αυτό κάτι) να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν εργάζονται σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., ευρύτερου Δημόσιου και -προσέξτε παρακαλώ- και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή σχεδόν παντού... Και δεν μιλάμε βέβαια για κάποιους καλομαθημένους της εξουσίας "αφηρημένους" καλλιτέχνες- μόνιμους μουσικοπαιδαγωγούς που "ολοκληρώνονται" καλλιτεχνικά στα ωδεία, ενώ, όχι σπάνια, δεν ιδρώνει το "καλλιεργημένο" αυτί τους για την ευρύτερη πρόσληψη της αποστολής τους, κι έχει κι αλλεργία στην απεργινίνη...

Μιλάμε κυρίως για τους ωρομίσθιους μουσικούς, και ιδιαίτερα για τους χτυπημένους από την πρόσφατη "πολιτιστική επανάσταση", "ΕΜ -πειροτέχνες Ιδιώτες" που καλούνται να κάνουν απεργία πείνας ως τη μέρα που θα λάβουν τα εξευτελιστικά επίχειρα της θυσίας τους, να γίνουν οι καμικάζι-μάρτυρες του Γένους, να εμπλουτίσουν πάσει θυσία τη σχολική μουσική πράξη, να μπολιάσουν με το λαϊκό μουσικό πολιτισμό τη ...διψώσα μαθητική νεολαία. Δεν διευκρινίζεται αν μπορούν να κρατήσουν το χωράφι με τις πατάτες - μάλλον θα επιτρέπεται - να μας φιλεύουν που και που, κοντά στις εκλογές…να πίνουμε κανα κρασάκι, "Κυριακή στο χωριό", να τους κολλάμε και 'κανα χουβαρνταλίδικο δημοσιοϋπαλληλικό 5ευρώ στο κούτελο.
Σεμνά και ταπεινά...να υπογράψουν τη δήλωση μετανοίας. Να προσκυνήσουν δηλαδή τη δαμόκλεια σπάθη της τυπoλαγνείας, να γίνουν καρβουνάκια στον εξορκισμό του κακού από τους ιθύνοντες.Β.Β.