ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΣΑΠΟΥΝΙ

Σήμερα, 4-2-2015,  οι μαθητές του Σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα:

Ελαιόλαδο & Σαπούνι, από την εταιρεία "δρω".

 

Έμαθαν την αξία και τη χρησιμότητα του σαπουνιού που είναι φτιαγμένο από ελαιόλαδο.

Η παραγωγική διαδικασία του παραδοσιακού σαπουνιού απο Ελαιόλαδο, αποκαλύφτηκε με βιωματικό τρόπο στα παιδιά.

 Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά Α' - ΣΤ' δημοτικού και εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων "ΤΕΧΝΕΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ". Εμείς το εντάξαμε  επίσης, στην ενότητα του Κοινωνικού Σχολείου " ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ", μια και  το σαπούνι αποτελεί ένα προϊόν (μέσα στα 20 πρώτα) με μεγάλη εξαγωγή στις χώρες της Ευρώπης, τη Ρωσία, την Αυσταλία και άλλες.

Το προγράμμα λειτούργησε  ως υποστηρικτικό βοήθημα στις ενότητες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ως project εργασίας, ως εμπλουτισμός της συγκεκριμένης θεματικής προσεγγίσης, ως μέσον επαφής των παιδιών με τη φύση και ευαισθητοποίησης σε έννοιες και αξίες επικοινωνίας, συνεργασίας, ομαδικότητας κ.α.

Με τη μέθοδο της βιωματικής προσέγγισης, της ενεργού συμμετοχής στη διαδικασία της μάθησης και τον επιστημονικό σχεδιασμό του, το προγράμμα πέτυχε την  ποιοτική ψυχαγωγία, την ανακάλυψη της γνώσης, την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος των μαθητών μας..

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της δρω βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, προτεινόμενα για εκπαιδευτικές επισκέψεις.

 

BW GW
DW EW
STW

SOAPW   

 


   

 

  

 

  

sap14 sap15
sap11 sap0
sap13 sap19
sap2 sap
sap10 sap16
sap1 sap6
sap-2 sap20
sap3 sap18