Αρχαία Ολυμπία


Θέατρο "ΟΛΥΜΠΙΑ" (Φλόκα)


24 Απριλίου  2015   10 π.μ.(πρωί)


Η διδακτική  κωμωδία  «Νεφέλες» του Αριστοφάνη που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές μας  είναι προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας, με εντυπωσιακά κοστούμια, γέλιο, χορό, τραγούδια .


Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή :


Ένας  πατέρας, καταχρεωμένος στις τράπεζες, πασχίζει να αναθρέψει τον  γιο του.

Αναζητάει το καλύτερο σχολείο για να τον σπουδάσει και έτσι να  τον βοηθήσει να ξεχρεώσει . Επειδή, όμως, ο γιος του δε θέλει, αποφασίζει  να πάει  ο ίδιος στο Σχολείο του Σωκράτη.


Εκεί, προσπαθεί  να μάθει  τα μαθήματα, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνει.

Οι «Νεφέλες» τον συμβουλεύουν να φέρει  έστω και με το ζόρι τον γιο του στο Σχολείο για να μάθει αυτός  όλα αυτά  που ο ίδιος δεν καταλαβαίνει. Τελικά καταφέρνει να φέρει τον γιο του  και παρακαλεί τον  Σωκράτη να του  διδάξει τον «άδικο λόγο» δηλαδή την αδικία.


Ο γιος τελειώνει τις σπουδές του  με επιτυχία. Ο πατέρας  τον υποδέχεται όλο χαρά αλλά γρήγορα διαπιστώνει, ότι αυτό που διδάχθηκε ο γιος του, δηλαδή η αδικία, εφαρμόζεται  μέσα στο ίδιο του το σπίτι.  

Στο τέλος μετανιωμένος  ζητάει συγνώμη για την πράξη του αυτήν.


Ο σκηνοθέτης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παροίκος σημειώνει: «Σήμερα που περνάμε δύσκολες μέρες, είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, τα παιδιά και οι νέοι να διδαχθούν τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Τα έργα του Αριστοφάνη, σωστά προσαρμοσμένα, προσφέρουν  ψυχαγωγία με διδάγματα υψηλού επιπέδου που ενδυναμώνουν το πνεύμα και την ψυχή των παιδιών». 


Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα & 15 λεπτά  Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ  

Μετά το τέλος της παράστασης  τα παιδιά θα  επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο αρχαίας Ολυμπίας  και το Μουσείο.  

 

Αρχαιολογικός χώρος - Ιστορικό

 

Τα μνημεία του χώρου

 

3D Εικονική αναπαράσταση

 

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Πληροφορίες