Η τροφοδοσία μιας κατοικίας. ΑΣΚΗΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

Μια διώροφη κατοικία τροφοδοτείται με νερό μέσω μιας αντλίας, ο ρόλος της οποίας είναι να δημιουργεί σταθερή πίεση pο, στην αριστερή άκρη του οριζόντιου σωλήνα (Σ), με διατομή Α=10cm2.
Ο σωλήνας (Σ) διαχωρίζεται σε δύο άλλους σωλήνες (1) και (2), όπου ο πρώτος συνεχίζει σε οριζόντια διεύθυνση μεταφέροντας το νερό στο ισόγειο, ενώ ο δεύτερος ανεβάζει νερό στον πρώτο όροφο σε ύψος h=3m. Οι σωλήνες αυτοί, με διατομή Α1=5cm2, κλείνονται στα άκρα τους με τάπες. Ανοίγουμε την τάπα στο άκρο του σωλήνα (1), οπότε το νερό εκρέει με ταχύτητα υ1= m/s. i)   Να υπολογιστεί η πίεση που δημιουργεί η αντλία στο σημείο Ο. ii)  Κλείνουμε την τάπα στο σωλήνα (1) και ανοίγουμε την τάπα στο άκρο του σωλήνα του πρώτου ορόφου. Ποια είναι η παροχή μέσω του  σωλήνα (2), αν η πίεση στο σημείο Ο παραμένει όση στο προηγούμενο ερώτημα; Ανοίγουμε ταυτόχρονα και τις δύο τάπες και ρυθμίζουμε έτσι την αντλία, ώστε η παροχή του πρώτου ορόφου να γίνει ίση με 1L/s. iii)  Να βρεθεί η παροχή από το σωλήνα του ισογείου. iv) Πόση είναι τώρα η πίεση που δημιουργεί η αντλία στην έξοδό της (σημείο Ο); Δίνεται η ατμοσφαιρική πίεση pατ=105Ν/m2, η πυκνότητα του νερού ρ=1.000kg/m3, η επιτάχυνση της βαρύτητας g=10m/s2, ενώ όλες οι ροές να θεωρηθούν μόνιμες και στρωτές ροές ιδανικού ρευστού.

Η πεζοπορία αλλάζει το μυαλό και ενισχύει τη δημιουργικότητα

Το ότι ο διαλογισμός αλλάζει τον εγκέφαλο το γνωρίζαμε. Πέρυσι μάθαμε ότι το πλέξιμο και η μουσική μπορούν να επιδράσουν με έναν παρεμφερή τρόπο. Σήμερα μαθαίνουμε ότι και η πεζοπορία έχει εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο.

Κάποια από τα οφέλη της

Η πεζοπορία είναι πιο αποτελεσματική από το γυμναστήριο

Έρευνα από το London School of Economics βρήκε ότι όσοι περπατούν έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και λεπτότερη μέση από ότι όσοι κάνουν κάποιο άθλημα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το περπάτημα με έντονο βήμα είναι πολύ καλύτερο για να κρατάμε το βάρος μας χαμηλό από ότι οι δουλειές στο σπίτι, η χειρωνακτική εργασία και τα σπορ.

Βασικα μπλοκ

Ο Όλυμπος, η ατμόσφαιρά του, τα τοπία του, η ενέργειά του και τέλος πάντων αυτό το “κάτι” που έχει και έλκει ανθρώπους από όλο τον κόσμο δεν περιγράφεται με λέξεις. Και όσο περισσότερο τον ζεις, τόσο πιο δύσκολη γίνεται μία λεκτική / φραστική περιγραφή ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Ό στόχος δεν είναι μόνο η κορυφή αλλά όλη η διαδικασία της ανάβασης, δεν είναι μόνο η ιθάκη αλλά τό ταξίδι…

Σπιτι με θεα

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ

Στην ευθεία τα δύο χωριά απέχουν μόλις 10 χλμ. Ωστόσο αυτή η ευθεία είναι νοητή, ισχύει μόνο στο χάρτη

και δε λαμβάνει υπόψη χαράδρες και βουνά.

Στην πραγματικότητα δεν είναι εύκολο να φθάσει κανείς από το ένα χωριό στο άλλο.

  • απόσταση
  • χωριό
  • χαράδρες

πεζοπορια


Καλημέρα κόσμε!

Καλώς ήλθατε στο WordPress. Αυτή είναι η πρώτη σας άρθρο (post). Επεξεργαστείτε το ή διαγράψτε το και στη συνέχεια ξεκινήστε να γράφετε.