Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2013 18:13

Συμβουλές για το Διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο είναι σήμερα ένα καθημερινό εργαλείο που μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων, επομένως για να έχουμε μια ασφαλή πλοήγησή σ? αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους παρακάτω απλούς κανόνες.

1.Να μη δίνουμε σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό μας φίλο, τον κωδικό πρόσβασής μας στο Διαδίκτυο. Τα μόνα άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό είναι οι γονείς μας.

2.Να μην απαντάμε σε ηλεκτρονικά μηνύματα που μας κάνουν να αισθανθούμε «άβολα». Σε περίπτωση που λάβουμε ένα τέτοιο μήνυμα, να μη διστάσουμε να το πούμε στους γονείς μας ή σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστευόμαστε. 

3.Αν αισθανθούμε άβολα την ώρα που συνομιλούμε μέσω chatroom να διακόψουμε αμέσως τη συνομιλία.

4.Να αποφύγουμε να στείλουμε τη φωτογραφία μας και τα προσωπικά στοιχεία μας μέσω διαδικτύου σε άγνωστο.

5.Να μην συναντηθούμε με κάποιον 'φίλο' που αποκτήσαμε στο διαδίκτυο.Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Internet παραμονεύει εκτός Internet.Τα άτομα που συναντάμε στο Internet είναι πιθανόν να είναι πολύ διαφορετικοί στην πραγματικότητα απ' ότι θέλουν να δείχνουν στο διαδίκτυο. Να μην κάνουμε κανένα σχέδιο να τους συναντήσουμε χωρίς να πάρουμε την άδεια των δικών μας.

6.Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να συναντηθούμε με το «διαδικτυακό μας φίλο», να ενημερώσουμε τους γονείς μας ή κάποιο άτομο που εμπιστευόμαστε και να φροντίσουμε αυτή η συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο.

7.Να αναπτύξουμε κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζουμε στο Διαδίκτυο. Να μην εμπιστευόμαστε αμέσως ό,τι δούμε στο Internet.