DVE

H Εκκλησία της Ελλάδος για την Παλαιστίνη PDF Print Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Χριστιανισμός
  
Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2009 19:38

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθεί με θλίψη και αγωνία τα πολεμικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Σε ημέρες που η ανθρωπότητα εορτάζει την γέννηση του Θεανθρώπου, ο άνθρωπος λησμονώντας τον Θεό σκοτώνει τον συνάνθρωπό του, τον αδελφό του, την εικόνα «της αρρήτου δόξης» του Τρισαγίου Δημιουργού του. Σε ημέρες που το Εκκλησιαστικό Εορτολόγιο τιμά τα σφαγιασθέντα από τον Ηρώδη νήπια της Βηθλεέμ, αθώα θύματα από άμαχο πληθυσμό προστίθενται καθημερινά στον αριθμό των ανθρωπίνων απωλειών.

Η φιλάνθρωπη συνείδηση όλων των Ελλήνων εξανίσταται. Αυτό όμως δεν αρκεί. Δεν πρέπει να μείνουμε στην αντιπολεμική κραυγή διαμαρτυρίας και στην από τηλεοράσεως παρακολούθηση της καταστροφής. Οι αδελφοί μας, οι πληγέντες από τις εκεί καταστρεπτικές πολεμικές συγκρούσεις, χτυπούν με απόγνωση την πόρτα της καρδιάς μας και ζητούν την εκδήλωση της αγάπης μας. Η Εκκλησία μας ανοίγει την φιλόστοργη αγκαλιά Της στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την Συνεδρία της 13ης Ιανουαρίου 2009 απεφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια ενισχύσεως των πληγέντων αδελφών μας με τις εξής ενέργειες:

Α. Την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελουμένης από αλεύρι, εμφιαλωμένο νερό, ρύζι, ζάχαρη και λάδι (ελαιόλαδο η σπορέλαιο). Την γενική επιστασία και την ευθύνη της συλλογής των ειδών αυτών, καθώς και την προώθησή τους στους πληγέντες αναθέτουμε στην Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Β. Την διεξαγωγή δισκοφορίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009.

Το συλλεγησόμενο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση αγορά απαραιτήτου φαρμακευτικού υλικού ως και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για ανακούφιση των πληγέντων.

Ταύτα γνωρίζοντες, παρακαλούμε για την άμεση και ολοπρόθυμη ανταπόκριση όλων σας στο Θεάρεστο τούτο έργο της φιλαδελφίας και ευποιΐας, για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, προσευχόμενοι στον Άρχοντα της Ειρήνης Χριστόν, να χαρίσει ειρήνη στην πολύπαθη αυτή περιοχή, ομοψυχία δε και ενότητα στον ευσεβή ελληνικό λαό.
Last Updated ( Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2009 19:43 )
 

Ποιος είναι Online

We have 5 guests online

Ο καιρός

Φωτογραφήματα