DVE

Μήνυμα του υπ. Παιδειας για τη νέα σχολική χρονιά PDF Print Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Εκπαίδευση
  
Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009 18:54

Αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλη την εκπαιδευτική οικογένεια, για να εκφράσω σε όλους, αλλά και στην καθεμιά και στον καθένα ξεχωριστά τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά.

Εύχομαι, φέτος να πραγματοποιήσετε με σύμπνοια και πνεύμα συνεργασίας, τους στόχους της παιδαγωγικής διαδικασίας, καθώς και τους στόχους που θέτει ο καθένας από εσάς προσωπικά.

Η Παιδεία είναι η κινητήριος δύναμη κάθε οργανωμένης Πολιτείας, στο δρόμο προς την πρόοδο, την κοινωνική ευημερία, τον Πολιτισμό. Βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, αφού συνδέεται με το μέλλον του τόπου. Ο 21ο αιώνας επιβάλλει τους δικούς του ρυθμούς και μας ωθεί να εργαστούμε όλοι μαζί για να κατακτήσουμε την Κοινωνία της Γνώσης. Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι και στην Ελλάδα, δημιουργούμε το σχολείο του μέλλοντος, εξοικειωνόμαστε με την ψηφιακή εποχή και ανοίγουμε τους ορίζοντές μας με τις νέες τεχνολογίες.

Η νέα γενιά μας δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία οφείλουμε να κινηθούμε. Όμως, έχει να μάθει και έχει διδαχθεί πολλά από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κοπιάζουν καθημερινά για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της, να μεταδώσουν τη γνώση και να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες του πολιτισμού μας.

Εύχομαι σε όλους σας, στους δασκάλους, τους καθηγητές, και σε όλα τα παιδιά καλή δύναμη στο έργο τους.

Θα ήθελα σήμερα να κάνω ειδική αναφορά στις μαθήτριες και τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού, στα λεγόμενα «πρωτάκια», που σίγουρα αισθάνονται μεγαλύτερη αγωνία για το συναρπαστικό ταξίδι που μόλις ξεκινάει. Σας εύχομαι λοιπόν καλή αρχή. Εμείς θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας και θα σας βοηθήσουμε στην προσαρμογή σας στη σχολική ζωή.

Με αυτές τις απλές σκέψεις, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων βρίσκεται στο πλευρό όλων σας, θεωρώντας καθήκον του να στηρίζει και να αφουγκράζεται καθημερινά τα προβλήματα σας.

Η παιδεία αποτελεί εθνική υπόθεση. Είναι χρέος όλων μας να επενδύουμε στην παιδεία, να επενδύουμε στη νέα γενιά, να επενδύουμε στο μέλλον αυτού του τόπου.

Άρης Σπηλιωτόπουλος

Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Last Updated ( Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009 18:57 )
 
Content View Hits : 100141

Ποιος είναι Online

We have 1 guest online

Ο καιρός

Φωτογραφήματα