DVE

Πιερία - δήμος Παραλίας Ιδρύεται το ?Σχολείο του Ολύμπου? PDF Print Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
  
Σάββατο, 06 Δεκέμβριος 2008 18:31

Το ?σχολείο του Ολύμπου, ίδρυσε ο δήμος Παραλίας της Πιερίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Διεθνές Πολιτιστικό Ίδρυμα, το ΑΠΘ και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Το σχολείο θα αποτελεί το καταφύγιο των φοιτητών (και μεταπτυχιακών) για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία.

?Ο κυρίαρχος στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία στη σημερινή εποχή?, εξηγεί στη ?Μ? ο δήμαρχος Παραλίας Γ. Κεραμιδιώτης και προσθέτει: ?Πρόκειται για ένα "ζωντανό" σχολείο, το οποίο μπορούν να παρακολουθούν φοιτητές από όλο τον κόσμο, να βρίσκουν στοιχεία για τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές τους εργασίες?.

Ολόκληρος ο τίτλος του σχολείου είναι ?Διεθνές Κέντρο Σπουδών Μυθολογίας, Αρχαιολογίας και Φιλοσοφίας - Σχολείο Ολύμπου?. Αύριο στις 11.30 το πρωί στο πνευματικό κέντρο της Κατερίνης διοργανώνεται ημερίδα όπου οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ίδρυση του διεθνούς κέντρου με την παρουσία ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σερβία.

Από τις εισηγήσεις των ειδικών και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, θα προσδιοριστεί η μορφή του ?σχολείου?, η επιστημονική δομή, το πρόγραμμά του και οι θεσμικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Στόχος πάντως των φορέων, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο ανθρωπιστικών σπουδών με επιστημονικά κριτήρια, στο οποίο θα συμμετέχουν σε σεμιναριακούς κύκλους φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλο τον κόσμο, που θα έχουν ως αντικείμενο μελέτης το μύθο και τη φιλοσοφία που έχει σχέση με τον Όλυμπο και την αρχαιότητα.

?Το "σχολείο του Ολύμπου" δεν θα ανταγωνιστεί, ούτε θα αντικαταστήσει το πανεπιστήμιο?, ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Παραλίας. Ρόλος του θα είναι να συνεισφέρει συμπληρωματικά στο ακαδημαϊκό έργο σε συνεργασία με τα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

?Εμείς ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα πνευματικό, ερευνητικό κέντρο, όπου φοιτητές και επιστήμονες θα αντλούν στοιχεία και γνώσεις για τη μυθολογία και τη φιλοσοφία που περιβάλλει τον Όλυμπο?, τονίζει ο δήμαρχος και συμπληρώνει ότι ?η ίδρυση του σχολείου θα επιτελέσει ακόμη ένα στόχο. Την προσέλκυση επισκεπτών στην Πιερία, οι οποίοι, εκτός από τη δυνατότητα θερινών διακοπών, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πνευματικό κέντρο, απ όπου θα αντλούν από έγκυρες πηγές σημαντικά δεδομένα για την περιοχή?.

Να σημειωθεί ότι στην αυριανή ημερίδα θα μιλήσουν: ο πρόεδρος του Αριστοτέλειου Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος Νίκος Σικλόγλου, ο κοσμήτορας του European School of Ekonomics καθηγητής Στέφανο Ντάνα, ο πρόεδρος του συλλόγου αρχιτεκτόνων της Ρώμης Αμαντέο Σιαταρέλα και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.

Πηγή: Μακεδονία

 
Content View Hits : 100226

Ποιος είναι Online

We have 1 guest online

Ο καιρός

Φωτογραφήματα