Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ή μετά από αυτήν, είναι πιθανό να εμφανιστούν διάφορα προβλήματα. Παρακάτω θα βρείτε τρόπους για να λύσετε κάποια από αυτά.

Διαγραφή προεγγατεστημένου περιεχομένου

Αν κατά την εγκατάσταση έχετε εισάγει το προεγκατεστημένο περιεχόμενο του joomla, ίσως κάποια στιγμή θελήσετε να το διαγράψετε. Είναι μια σχεικά απλή διαδικασία, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ:

Απουσία των ελληνικών από τον κατάλογο

Ενώ προσπαθείτε να εγκαταστήσετε τα ελληνικά στο Joomla σας, δεν βρίσκετε την ελληνική γλώσσα στον κατάλογο, ώστε να την επιλέξετε. Δείτε ένα εναλλακτικό τρόπο εγκατάστασής της:

 

 Απώλεια κωδικού διαχειριστή

Ο λογαριασμός διαχειριστή χρήστη είναι πολύ σημαντικός. Με αυτόν εισέρχεστε στην διαχείριση και διαμορφώνετε την ιστοσελίδα σας. Τι θα κάνετε αν τον (ξε)χάσετε (και δεν λειτουργεί η "ανάκτηση κωδικού");

Το "σκονάκι" που φαίνεται στο βίντεο και  θα χρειαστείτε είναι: d2064d358136996bd22421584a7cb33e:trd7TvKHx6dMeoMmBVxYmg0vuXEA4199

 

Βελτίωση διεύθυνσης

Στους καταλόγους του ΠΣΔ (αλλά και στον πίνακα ελέγχου) η διεύθυνση του δικτυακού μου τόπου αναφέρεται ως (π.χ.) http://users.sch.gr/xtzetzias. Όταν όμως δίνω αυτή τη διεύθυνση στο φυλλομετρτή, δε με βγάζει στη σελίδα που έφτιαξα. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Αυτό συμβαίνει, γιατί κατά την εγκατάσταση του joomla, βάλαμε το περιεχόμενο του αποσυμπιεσμένου αρχείου μέσα στο φάκελο "site" (ή όπως τον ονόμασε ο καθένας). Αν το είχαμε βάλει στο βασικό φάκελο (έξω από το "site") η διεύθυνση θα λειτουργούσε κανονικά.

Η πιο απλή ύση, είναι η εξής:
1. Ανοίγουμε το σημειωματάριο.
2. Γράφουμε το παρακάτω:
     <head>
       <meta http-equiv="REFRESH" content="0;url=http://users.sch.gr/xtzetzias/site">
     </head>
3. Σώζουμε το νέο αρχείο ως index.html
4. Το ανεβάζουμε στον κεντρικό μας φάκελο στο ΠΣΔ (έξω από τον φάκελο "site").

Παρατηρήσεις:
1. Το κείμενο στο 2. πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με το username του καθένα (αλλάζετε το xtzetzias) και το όνομα του φακέλου που περιέχει το Joomla (αλλάζετε το "site", αν χρειάζεται).
2. Το "0" στην εντολή, ορίζει πόσα δευτερόλεπτα πρέπει να περιμένει ο φυλλομετρτής πριν πάει στη νέα διεύθυνση (δε βρίσκω κάποιο λόγο να μην είναι 0 στην περίπτωσή μας).