Σύντομες διευθύνσεις

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρειάζεται να μοιράσετε μια διεύθυνση web σε φίλους ή συνεργάτες ή ευρύτερες κοινότητες για κάποιο σκοπό όπως μια δημοσκόπηση ή ένα ερωτηματολόγιο ή έναν διαγωνισμό.

turn-long-short

Μια δυνατότητα πρακτικής προσέγγισης του θέματος δίνεται από την Google φυσικά με τη χρήση  φορμών. Μπορείτε να φτιάξετε τη φόρμα που θέλετε στη διεύθυνση forms.google.com. Μέσα από την εφαρμογή αυτή μπορείτε να διανείμετε εύκολα τη φόρμα σας σε όλες τις επαφές σας.

Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να διανείμετε τη φόρμα μέσω ενός εντύπου. Οι μακροσκελείς διευθύνσεις δεν είναι πρακτικές κυρίως επειδή είναι εύκολο να γίνει κάποιο λάθος που θα δυσχεραίνει την πρόσβαση δημιουργώντας αναστάτωση σε όσους συμμετέχουν.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το Google URL shortener. Απλά επικολήστε τη “μακροσκελή” διεύθυνση και πατώντας το κουμπί shorten URL παίρνετε μια σύντομη διεύθυνση.

Αν συνδεθείτε σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και κάποια στατιστικά στοιχεία για τις σύντομες διευθύνσεις που σας παρέχει.

Τι είναι το URL?

Κατηγορία: ΙΤΕτικέτα:

Αφήστε μια απάντηση