ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
 «Η ΓΚΟΥΡΑ»
ΕΔΡΑ  ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
e-mail: nouli.mitropoulou@gmail.com
ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΝΕΣΤΟΡΟΣ 62, ΙΛΙΟΝ. ΤΚ  131 22
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 
fax 210 2623 728        ΚΙΝΗΤΟ   697 243 99 90


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ       ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 













Σας καλωσορίζουμε στην Ιστοσελίδα του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου  "Η ΓΚΟΥΡΑ"


 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  2017
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  2016
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2015
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  2014
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  2013
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2012

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  2011
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2010

 


ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  2010

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος  «Η ΓΚΟΥΡΑ», στις 31/1/2010 10.30 π.μ., στην αίθουσα Καλλιτεχνικό Καφενείο του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου πραγματοποίησε κοπή πίτας και  Τακτική Γενική Συνέλευση.

Παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Ομίλου καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας & Δήμαρχος Τρικολώνων κ. Γεώργιος Μπαρούτσας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβατικών Σωματείων Ελλάδος κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος & ο ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντινόπουλος, η Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Ηραίας κ. Ελένη Θανοπούλου- Χριστοπούλου.

Επίσης μας τίμησε ο Διευθυντής της εφημερίδας «Γορτυνία» κ. Κώστας Καλύβας.

Από την Παναρκαδική Ομοσπονδία μας τίμησε ο εκπρόσωπος κ. Στάθης Ρέππας, Πρόεδρος Σκηνοθετών & Πρόεδρος Συλλόγου Βαλτεσινικιωτών.

 Παραβρέθηκαν ακόμα οι Δημ. Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου κ. Ιωάννης Γκιώνης, Δημήτρης Βασιλόπουλος και Δημήτρης Δαλαμάγκας.

Από το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου παραβρέθηκαν και μας τίμησαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Αλεξόπουλος  και Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ιλίου, ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Ν. Βέργος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων καθώς και ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ξυνής.

Επίσης μας τίμησαν με τη παρουσία τους οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων των παρόχθιων χωριών του Φαραγγιού της Γκούρας: Συνδέσμου Σερβαίων κ. Θεόδωρος Τρουπής, Συλλόγου Λυκουρεσαίων κ. Κώστας Κουμουτσάρης, Αδελφότητας Ψαραίων κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Συλλόγου Σαρακιναίων κ. Γεώργιος Μπερδούσης, Συλλόγου Οχθιτών κ. Δημήτρη Γιαννόπουλος, Συλλόγου Αετορραχιτών κ. Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, Συλλόγου Κοκκινοραχιτών  κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος.

 Ακόμα μας τίμησαν ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηραιατών Κορίνθου κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος και το μέλος του Δ.Σ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρος Λιακόπουλος και από τα  Τ. Σ. Ψαραίων κ. Γ. Ζαφειρόπουλος και Αετορράχης κ. Φ. Χαντζής.

Στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκε και παραβρέθηκε στην εκδήλωση ο Διευθυντής της εφημερίδας «Κρητική Ενημέρωση», πατριώτης κ. Βασίλης Σχίζας.

Παρόντα τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου μας:

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευθύμιος Αποστολόπουλος, η Αντιπρόεδρος κ. Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου, η Γραμματέας κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, ο Ταμίας κ. Ιωάννης Στ. Βέργος και τα μέλη Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Η Γραμματέας του Ομίλου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη παρουσία τους-μέλη και επισήμους-καθώς και το Δήμαρχο Ιλίου, τον πρώην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Φώτη Μαρκόπουλο και τη νυν Πρόεδρο κυρία Αγγέλα Δαμιανάκη που μας παραχώρησαν την αίθουσα, τον Διευθυντή της εφημερίδας «Γορτυνία» κ. Κώστα Καλύβα, το περιοδικό «Εκδρομικά Χρονικά» της Ομοσπονδίας, την εφημερίδα «Αρκαδικοί Ορίζοντες»,την εφημερίδα «Γριγριλίδι» του Συλλόγου Λυσσαρεωτών που δημοσιεύουν τη δράση μας και προβάλλουν το φαράγγι της Γκούρας, τις ιστοσελίδες servou, opsarion, syllogos lyssareas, lyssarea  που επίσης αναρτούν τις ανακοινώσεις μας και τα άρθρα μας συμβάλλοντας στη προβολή του φαραγγιού.

Ευχαρίστησε επίσης το χορηγό κ. Τάκη Ρουσιά, Έμπορο ηλεκτρικών ειδών- Χίου  67, Ίλιον- από Σέρβου, που κάλυψε τα έξοδα έκδοσης του Ημερολογίου μας.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την ομορφιά του φαραγγιού της Γκούρας παρακολουθώντας την έκθεση φωτογραφίας που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο παράλληλα με την εκδήλωση και  συμπεριλάμβανε φωτογραφίες από τις πεζοπορίες μας. Επί πλέον είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις εντυπώσεις και απόψεις τους στο Βιβλίο Επισκεπτών-Ημερολόγιο που εκτίθετο στον ίδιο χώρο.

Κατόπιν ο  πατήρ Ιωάννης Αποστολόπουλος από Λυσσαρέα ευλόγησε τη πίτα μας και εξέφρασε τις ευχές του.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ευθύμιος Αποστολόπουλος ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά και εξέθεσε συνοπτικά τη δράση μας, τους σκοπούς και τους στόχους μας. Αναφέρθηκε ειδικά ο Πρόεδρος στον ορεινό όγκο του Αρτοζήνου, στην κατασκευή καταφυγίου και στη διάνοιξη μονοπατιών.

 Στη συνέχεια κλήθηκαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.λ.π. που μας τίμησαν, να κόψουν ένα κομμάτι πίτας κατά το έθιμο και να μας κάνουν τις ευχές τους. Ο κ. Αντωνόπουλος που υπήρξε συμπαραστάτης του Ομίλου από τη πρώτη στιγμή, τόνισε την ομορφιά του φαραγγιού  και ο κ. Μπαρούτσας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει σαν Πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ. Ο κ. Ζενέτος εξέφρασε την ευχαρίστηση του που εργαζόμαστε για το τόπο μας.

Όλοι οι ομιλητές που ακολούθησαν, μίλησαν με θερμά λόγια για το σκοπό της ανάδειξης του φαραγγιού της Γκούρας που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή μας για το καλό των χωριών που το περιβάλλουν, μας ευχήθηκαν δύναμη για τη συνέχεια και μας υποσχέθηκαν στήριξη στη προσπάθεια.

Το Δ.Σ. του Ομίλου καθώς και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ειδ. Γραμματέας του συλλόγου μας ο γιατρός κ. Ηλίας Χειμώνας από Αράπηδες.

Ο τυχερός, που βρήκε το φλουρί της πίτας ήταν ο κ. Σαβόγλου από Σέρβου που κέρδισε μια φωτογραφική μηχανή για να φωτογραφίζει τις ομορφιές της Γκούρας προσφορά του Ομίλου μας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση.

Στη Συνέλευση εκλέχτηκαν: Πρόεδρος ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης από Λυσσαρέα και Γραμματέας ο κ. Νικόλαος  Πανόπουλος από Αετορράχη.

Η Γραμματέας του Ομίλου κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή έκανε τον Διοικητικό Απολογισμό που αφορούσε τις δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε όπως:

  -   Εγγραφή στη Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος,
  -   Εγγραφή  νέων μελών φτάνοντας τον αριθμό 110,
  -   Τρεις εξορμήσεις στο φαράγγι της Γκούρας με μεγάλη επιτυχία,
  -   Επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης,
  -  Έκδοση Ημερολογίου 2010,
  -   Επιστολή προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία Τρίπολης για του Γιαννικούλια τη σπηλιά,
  -   Επιστολή στον Πρόεδρο ΤΕΚΔΑ κ.Μπαρούτσα για χρηματοδότηση διάνοιξης και σηματοδότησης
       του φαραγγιού, ο οποίος μας είπε και στο χαιρετισμό του μελετά με σοβαρότητα το αίτημα μας.

Επίσης ενημέρωσε την Συνέλευση ότι έχει συνταχθεί η πρώτη μελέτη του Μηχανικού κ. Φωτίου στον οποίο είχε ανατεθεί από το Δήμο Ηραίας από τις αρχές του περασμένου χρόνου.

Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις μελών. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετορραχιτών κ. Παπαθεοδώρου πρότεινε ως πρώτο έργο τη χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το μήκος του φαραγγιού. Πρότεινε επίσης την αλλαγή της ονομασίας του Ομίλου ούτως ώστε να έχει ευρύτερο γεωγραφικό προσδιορισμό δηλαδή Γορτυνίας, αφού ένα τμήμα της Γκούρας βρίσκεται στο Δήμο Τροπαίων. Την άποψη υποστήριξε επίσης ο κ. Η. Νικολακόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε σε δημοσιευμένα άρθρα του από παλιά σχετικά με του Γιαννικούλια τη σπηλιά με ανάλογη φωτογραφία.

Ο κ. Γ. Ζαφειρόπουλος από Ψάρι υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει αλλαγή ονόματος. 

Δόθηκε απάντηση από το Προεδρείο καθώς και από τον Νομικό μας Σύμβουλο κ. Αναστ. Κουμουτσάρη ότι δεν μπορεί να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στη Τακτική Συνέλευση αλλά να οριστεί  Καταστατική Συνέλευση.

Η κ. Ελένη Θανοπούλου ανάφερε αναμνήσεις-εμπειρίες από την επαφή της με το χείμαρρο της Γκούρας καθώς και τις ενέργειες της για την εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης του φαραγγιού. Για την μετονομασία του Ομίλου πρότεινε να περιμένουμε την ψήφιση του «Καλλικράτη» δηλ. τη συνένωση των Δήμων αλλά συμπλήρωσε ότι όλη η περιοχή γεωγραφικά ανήκει από παλιά στον όγκο της Ηραίας και μόνο η Αετορράχη υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Τροπαίων. Πρόσθεσε προτείνοντας την ένωση του φαραγγιού με επέκταση του μονοπατιού  προς Δημητσάνα και προς Ολυμπία υλοποιώντας το «δρόμο του αλατιού».

Στη συνέχεια η Γραμματέας διάβασε τον Οικονομικό Απολογισμό που έκανε ο ταμίας κ. Ιωάννης Στ. Βέργος. Το υπόλοιπο ταμείου στις 31/12/2009   ανέρχεται στο ποσό των 1039,11€.

Επίσης διάβασε την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 Τέλος η Γραμματέας ανακοίνωσε τον Προγραμματισμό Δραστηριοτήτων του 2010. Είπε ότι έχουν προγραμματιστεί δύο κεντρικές εκδηλώσεις για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2010. Η πρώτη θα γίνει στον βουνό Αρτοζήνος στις αρχές Μαΐου εις ανάμνηση της συνήθειας των προγόνων μας να ανεβάζουν τα κοπάδια τους στα βουνά την άνοιξη. Η δεύτερη θα γίνει τον Ιούλιο(πιθανόν 10/7) στη συμβολή της Γκούρας με το Λαγκαδινό ρέμα, κάτω από την Αετορράχη και θα είναι βραδινή.

Φυσικά θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις που θα γνωστοποιηθούν στη πορεία όπως και οι λεπτομέρειες των προαναφερόμενων.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και έληξε η Συνέλευση.

  ΤΟ Δ.Σ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  10-4-2011


 Η ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "Η ΓΚΟΥΡΑ"
6 Φεβρουαρίου  2011

Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ», το πρωί της Κυριακής  6/2/2011  πραγματοποίησε τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου. Παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Ομίλου, φίλοι, εκπρόσωποι συλλόγων καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι. Παρόντα ήταν κι όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ε. Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ι. Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Γορτυνίας κ. Π. Ζούνης, οι δημ.σύμβουλοι κ. Ε.Θανοπούλου και Μ.Διαμαντοπούλου αντιπρόεδρος και γραμματέας του Ομίλου αντίστοιχα,  ενώ έστειλε χαιρετισμό ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Από το Δήμο Ιλίου, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, και το Δήμαρχο κ .Ν. Ζενέτο, παραβρέθηκαν οι δημ. σύμβουλοι κ. Ι. Βέργος και η κ. Γ. Μηλιώνη. Επίσης παραβρέθηκαν  οι πρόεδροι πολιτιστικών. συλλόγων όπως:  Ένωσης Συλλόγων Ηραίας κ. Ν.Κομνηνός, Συνδέσμου Σερβαίων κ.Θ.Τρουπής, Αδελφότητας Ψαραίων κ.Γ.Κωνσταντόπουλος, Συλλόγου Κοκκινοραχιτών κ. Γ.Διαμαντόπουλος, Συλλόγου Σαρακιναίων κ. Γ.Μπερδούσης,  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λυκουρεσαίων κ. Α. Κουμουτσάρης, ο γραμματέας του Συλλόγου Ηραιατών Κορίνθου και πρόεδρος τοπικής κοινότητας Σαρακινίου κ. Δ.Μαρκόπουλος, ο ταμίας του Συλλόγου Λυσσαρεωτών κ. Μ.Ζουμπουρλής, το μέλος του Δ.Σ. Παλουμπαίων κ. I. Νικολόπουλος, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αετορράχης κ. Γεωργόπουλος και το μέλος του Τ.Σ. Σέρβου κ.Ι.Σχίζας.

Στην εκδήλωση ακόμα παραβρέθηκε οι φίλτατοι εκδότες, της εφημερίδας «Γορτυνία» κ. Κ.Καλύβας που έχει βοηθήσει πολύ το σκοπό του Ομίλου    και  της εφημερίδας «Αρκαδικοί Ορίζοντες» κ. Δ.Γιαννακούρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή ταινίας από τη βιντεοσκόπηση που πραγματοποίησε ο Όμιλος στο φαράγγι της Γκούρας το περασμένο καλοκαίρι στα πλαίσια του φεστιβάλ «ΜΑΝΑ ΓΗ». Στη συνέχεια η γραμματέας Μ.Διαμαντοπούλου τηρώντας το πρόγραμμα ανήγγειλε τους επισήμους  και πρότεινε  να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του αείμνηστου Ηλία Χειμώνα, γιατρού καρδιολόγου, ιδρυτικού μέλους και μέλους του ΔΣ του Ομίλου που έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2010.

Κατόπιν ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ε. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και  συνεργάτες του στον Όμιλο, τους φορείς για τη μέχρι τώρα βοήθεια τους και τόνισε για άλλη μια φορά τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του φαραγγιού της Γκούρας που πρέπει να αναδειχτούν όπως επίσης και το βουνό Αρτοζήνος απ’ όπου ξεκινάει το φαράγγι και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να βοηθήσει σ’ αυτό.

Στη συνέχεια ο πατέρας Ιωάννης Αποστολόπουλος από Λυσσαρέα ευλόγησε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα και αμέσως μετά τιμητικά κλήθηκαν όλοι οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων να κόψουν τα κομμάτια και να απευθύνουν χαιρετισμό.

Η Αντιπρόεδρος του Ομίλου και δημ. σύμβουλος του Δήμου Γορτυνίας κ. Ε. Θανοπούλου - Χριστοπούλου, είπε ότι ο Όμιλος  θα επιδιώξει είτε μέσω του Δήμου είτε μέσω της Περιφέρειας να υλοποιήσει την τεχνική έκθεση που συντάχτηκε από τον σύλλογο ΣΑΑΟ το καλοκαίρι κατόπιν της εντολής του προέδρου της ΤΕΔΚΑ κ.Γ.Μπαρούτσα όπου και έχει υποβληθεί και αφορά τη σηματοδότηση και μικρά έργα παρέμβασης.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ο κ. Γιαννακούρας, ο κ.Γιαννόπουλος, ο κ. Ζούνης, δήλωσαν ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες θα βοηθήσουν αυτή τη πρωτοβουλία όπως και κάθε δραστηριότητα που συμβάλλει στην τόνωση της περιοχής. Ειδικότερα  ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ε. Γιαννακούρας είπε ότι επισκέφτηκε τη περιοχή πριν λίγες μέρες και όσον αφορά το οδικό δίκτυο που σχετίζεται με  τα χωριά πέριξ του φαραγγιού της Γκούρας, θα γίνουν πολύ γρήγορα σημαντικές βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον καθώς και επιπλέον ασφαλτοστρώσεις όπως στο τμήμα Κοκκινοράχης-Αετοράχης.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η στιγμή που κλήθηκε στο βήμα ο μουσικός ερευνητής και ερμηνευτής του  αυθεντικού δημοτικού τραγουδιού της Αρκαδίας και όχι μόνο, κ. Κ.Παυλόπουλος από τα Σαρλαίϊκα, που μίλησε για τις ομορφιές της Γορτυνίας, για τα ωραία τραγούδια της και χάρισε σε όλους  τους παρευρισκόμενους ένα θαυμάσιο δείγμα μαζί με μια μικρή ομάδα από τη χορωδία του εκπλήσσοντας τους ευχάριστα.

 Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της πίτας, ήταν ο κ. Καν. Μητρόπουλος από Λυσσαρέα.

Αναρτήθηκε στις 8-2-2011


 Η ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "Η ΓΚΟΥΡΑ"
12 Φεβρουαρίου  2012

Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ», τη Κυριακή 12/2/2012  πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου. Παραβρέθηκαν τα μέλη και φίλοι του Ομίλου, εκπρόσωποι συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Γορτυνίας κ. Πέτρος Ζούνης, η αντιδήμαρχος Δήμου Γορτυνίας κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή και γραμματέας του Ομίλου, η δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου και αντιπρόεδρος του Ομίλου.

Παρών ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος, πάντα στο πλευρό του Ομίλου σε όλες τις δραστηριότητες του.

Από το Δήμο Ιλίου, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, και το Δήμαρχο κ .Ν. Ζενέτο, παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Νικ. Βέργος, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου.

 Επίσης παραβρέθηκαν ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Παναγιώτης Καρβελάς και αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης,  οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Σέρβου κ. Ιωάννης Ρουσιάς, Λυκούρεση  κ. Αθανάσιος Κομνηνός και Σαρακίνι κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος και οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων όπως:  Αδελφότητας Ψαραίων κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Συλλόγου Σαρακιναίων  κ. Γεώργιος Μπερδούσης,   Συλλόγου Κοκκινοραχιτών κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Σερβαίων κ. Κατερίνα Κωνσταντοπούλου και εκπρόσωπος του Συλλόγου Λυκουρεσαίων  κ. Αναστάσιος Κουμουτσάρης.

Στην εκδήλωση ακόμα παραβρέθηκαν ο κ. Κώστας Καλύβας και η κ. Πέννυ Καλύβα  εκδότες της εφημερίδας «Γορτυνία» που στηρίζει και προβάλλει τις προσπάθειες του Ομίλου.

Ο πατήρ Ιωάννης Αποστολόπουλος από Λυσσαρέα και ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος, εφημέριος στο Σέρβου, ευλόγησαν την πίτα του Ομίλου και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους σκοπούς του.
 

Ο Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Αποστολόπουλος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους και αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε ότι η προσπάθεια για το φαράγγι συνεχίζεται σε συνδυασμό με παράλληλες δράσεις και ζήτησε από τη τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξει τις προσπάθειες του Ομίλου, αν και αναγνωρίζει τη δυσκολία που υπάρχει λόγω της σημερινής κατάστασης της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος, επαίνεσε τον Όμιλο για τη δραστηριότητα του και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης της ήδη υπάρχουσας πρώτης μελέτης, με τυχόν συμπλήρωση ούτως ώστε να υποβληθεί δυναμικά στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΦΟΕΣΕ κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος ευχήθηκε επιτυχία στους σκοπούς του Ομίλου και τόνισε ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια με την εμπειρία του και με ανάλογες μελέτες που έχει στη διάθεση του από άλλα φαράγγια.

Η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Θανοπούλου είπε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για τη σηματοδότηση και την ολοκλήρωση της βιντεοσκόπησης και να συνεργαστούμε για την σύνδεση του φαραγγιού με άλλα μονοπάτια της ιστορίας καθώς και με τα σηματοδοτημένα μονοπάτια, εθνικά και ευρωπαϊκά.

Στη συνέχεια όλοι οι ομιλητές ευχήθηκαν για τη χρονιά και για τον όμιλο και το περιεχόμενο των ομιλιών τους κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα.  

Η γραμματέας Μαρίνα Διαμαντοπούλου μιλώντας επεσήμανε την ανάγκη καταβολής της συνδρομής των μελών, την προμήθεια απ’ όλους του ημερολογίου με φωτογραφίες από το φαράγγι και ανακοίνωσε ότι στις 17/6/2012 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Φαράγγι της Γκούρας και κάλεσε τα μέλη να πάρουν μέρος στη πεζοπορία.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση μουσικοχορευτικού προγράμματος σε μια προσπάθεια σύνδεσης του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και της ανάδειξης του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής. Ακούστηκαν δημοτικά τραγούδια που τραγουδούσαν οι κάτοικοι των χωριών γύρω από το φαράγγι, με θέματα ιστορικά, της αγάπης, του γάμου, του βουνού και της φύσης με ιδιαίτερη αναφορά στο καθένα. Το χορευτικό συγκρότημα του φίλου Γιώργου Φραγκάκη χόρεψε τα τραγούδια. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα πολλών από των παρευρισκομένων. Ο κ. Ιωάννης Νικολόπουλος από Παλούμπα, που τραγουδά δημοτικά τραγούδια, πρόσφερε δωρεάν cd στους παρισταμένους στη προσπάθεια που κάνει για τη   παράδοση.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση έδωσε σε όλους η εύρεση του φλουριού της πίτας από το μικρό Στέλιο, ο οποίος παρέλαβε το δώρο του με πολλή χαρά. Κέρδισε το βιβλίο «Ο ΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΄21» του Κώστα Παυλόπουλου, που περιέχει ιστορικά ντοκουμέντα της Επανάστασης και τρία cd  με ιστορικά τραγούδια του Μωριά.

Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ», ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Αναρτήθηκε στις 18-2-2012



 Η ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "Η ΓΚΟΥΡΑ"
19 Ιανουαρίου  2013

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου, ο Ορειβατικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηραίας «Η Γκούρα» πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 201 την εκδήλωση Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.

Προσήλθαν πολλά μέλη και εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής Ηραίας, τους οποίους καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευθύμιος Αποστολόπουλος, από Λυκούρεση, πρώην Γεν. Διευθυντής Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Αποστολόπουλος, χαρακτήρισε ως θαύμα της φύσης το φαράγγι της Γκούρας, τονίζοντας την ανάγκη αναδείξεώς του για το καλό της περιοχής . Παρουσίασε και αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία της διαδρομής του που φθάνει στα 13,5 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ.:  
   1) Τον Δήμαρχο Γορτυνίας για την χορηγία του Δήμου, προκειμένου να εκτυπωθεί το ενημερωτικό φυλλάδιο για το φαράγγι, 
    2) Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ορειβατικών Συλλόγων Ανδρ. Αντωνόπουλο για το ενδιαφέρον του προς την περιοχή και 
   3) την Αντιδήμαρχο Μαρίνα Διαμαντοπούλου και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Θανοπούλου για την όλη προσφορά τους στο Σύλλογο.

Μετά πήραν τον λόγο οι παρακάτω:

-  ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ: Αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Συλλόγου και στην ανάγκη υποστήριξης του, προκειμένου με τις διάφορες πρωτοβουλίες του να προσελκύ-ει ορειβάτες – επισκέπτες στο φαράγγι. Έτσι -τόνισε- θα επιτυγχάνεται ήπια – τουριστική ανάπτυξη και θα ενισχύεται η τοπική οικονομία. Ακόμη γνώρισε ότι στις 2 Ιουνίου , έχει προγραμματίσει εξόρμηση στο φαράγγι ο Σ.Α.Ο. Τριπόλεως και κάλεσε όσους θέλουν να συμμετάσχουν. -Πρόεδρος Ορειβατικού Ομίλου Φυλής: Επισήμανε ότι η περιοχή είναι εκπληκτική για εξορμήσεις και μπορεί ν΄ αποτελέσει πόλο έλξης ορειβατών.

- ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡ. (Πρόεδρος Ομοσπονδίας): Συνεχάρη τον Όμιλο «Γκούρα» για τις πρωτοβουλίες του και δήλωσε ότι το φυλλάδιο του θα το προωθήσει σε όλους τους Συλλόγους- μέλη της Ομοσπονδίας.       
 
-  ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. (Δήμαρχος Γορτυνίας ): Χαρακτήρισε αξιοσημείωτη και αξιέπαινη την προσπάθεια του Συλλόγου, που είναι ο μόνος ο οποίος ασχολείται με την ομορφιά του τόπου μας. «Γι’ αυτό χρειάζεται στήριξη απ’ όλους μας» κατέληξε.        
-  ΒΕΡΓΟΣ ΙΩΑΝ. ( Δημ. Σύμβουλος Ιλίου): Μετέφερε τον χαιρετισμό του Γορτύνιου Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου και την στήριξή του στον Σύλλογο.     
   
- ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ (Δικη-γόρος): Ζήτησε απ’ όλους να στηρίξουν τον Σύλλογο και τις πρωτοβουλίες του.      
 
-  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Επισήμανε κάποιες μικροατέλειες στον χάρτη που υπάρχει στο φυλλάδιο του Συλλόγου. Τέλος εν μέσω ευχών ο Δήμαρχος κ. Γιαννόπουλος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα. ΤΟ Δ.Σ.

ιΑναρτήθηκε στις 10-2-2013



 


 ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "Η ΓΚΟΥΡΑ" 2014
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου "Η ΓΚΟΥΡΑ" σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας που θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου στην αίθουσα του Καλλιτεχνικού Καφενείου.

Θα γίνει απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά καθώς και ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Καλή Χρονιά!!

Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος "Η ΓΚΟΥΡΑ"

Την Καθαρά Δευτέρα
σας περιμένουμε όλους στον Άγιο Παντελεήμονα
να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού!!!
Θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα και φασολάδα!

Αναρτήθηκε στις 9-2-2014

 


 ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "Η ΓΚΟΥΡΑ" 2015

Την 1η Μαρτίου 2015 ημέρα Κυριακή αποχαιρετώντας το χειμώνα, καλωσορίσαμε την Άνοιξη πραγματοποιώντας έναν φυσιολατρικό περίπατο στους πρόποδες της Πάρνηθας, εκεί από όπου ξεκινούν τα μονοπάτια στη θέση Αγ.Γεώργιος.

Από νωρίς το πρωί ο ήλιος έπαιζε κρυφτό με τα σύννεφα κάτι που εμάς μας χαροποιούσε ιδιαίτερα, διότι στην πεζοπορία μας ήταν ό,τι καλύτερο. Έτσι περίπου είκοσι μέλη μας με πρωτοστατούσα την  ακούραστη και δημιουργική ψυχή του Ομίλου Ελένη Θανοπούλου - Χριστοπούλου ανηφορίσαμε γύρω στις 11π.μ σε  μια διαδρομή όπου τα χρώματα, τα αρώματα και οι ήχοι της νοτισμένης γης μας υποδέχτηκαν και αγαλλίασαν την ψυχή μας .

Μετά από πορεία περίπου δύο ωρών καταλήξαμε στο εξοχικό κέντρο
<<Η Πίνδος>> όπου μας περίμεναν τα υπόλοιπα μέλη και φίλοι μας για να γίνει η κοπή της πίτας. Τηρώντας το έθιμο του Μάρτη, η γραμματέας Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους φορώντας τους τα βραχιολάκια  του Μάρτη. Όλοι το δέχτηκαν με έκπληξη και συγκίνηση ιδίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία γιατί θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια στο σχολείο.

Στη συνέχεια κεράστηκαν όλοι από ένα παραδοσιακό τσιπουράκι, προσφορά του Ομίλου που ήταν βάλσαμο για τους κουρασμένους περιπατητές.                                                                                      

   Ιδιαίτερη τιμή για εμάς ήταν η παρουσία του Δημάρχου Γορτυνίας, Ιωάννη Γιαννόπουλου, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και έκοψε την πίτα τονίζοντας ότι, εμείς ως Δήμος δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τα έργα που προγραμματίζουν οι φορείς, μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε την υποδομή που χρειάζεται για την αξιοποίηση των έργων που ζητούν, όπως είναι ο όμιλος σας που έχει πλούσια δράση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρός μας Τάσος Κουμουτσάρης ο οποίος, αφού ευχήθηκε, Καλή Χρονιά προέτρεψε όλους μας να επισκεπτόμαστε πιο συχνά τη γενέτειρά  μας και να προσπαθούμε να αναδείξουμε τον τόπο μας.

Μαζί μας ήταν και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας και μέλος του Δ.Σ Μαρίνα Διαμαντοπούλου η οποία απεύθυνε χαιρετισμό.

Στη συνέχεια σερβιριστήκαμε το νοστιμότατο  γεύμα και στο τέλος ακολούθησε το υπέροχο επιδόρπιο όπου και ήταν το έναυσμα ώστε τα αηδόνια των χωριών μας (Νικολόπουλος Γιάννης, Αλέξανδρος Λιακόπουλος, Φωφώ Λιακοπούλου, Γεωργία Κωνσταντοπούλου, Ντίνα Μαυραειδοπούλου, Σπύρος Κομνηνός κ.α.) μας συνεπήραν σε ένα παραδοσιακό μουσικό ταξίδι, τραγουδώντας παλιά επιτραπέζια που οι νεότεροι δεν τα είχαμε ακούσει ποτέ αλλά και τραγούδια που φέραμε και βόλτες.

Η τυχερή της χρονιάς ήταν το μέλος μας Ντίνα Μαυραειδοπούλου όπου κέρδισε ένα σακίδιο πλάτης με τον απαραίτητο πρώτο εξοπλισμό για τις εξορμήσεις που λατρεύει, η οποία μας ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς της και μας ευχήθηκε δύναμη και υγεία.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσουμε την πρόεδρο  της Αδελφότητας Παλουμπαίων, η οποία είναι και μέλος μας για τα λόγια καρδιάς που μας αφιέρωσε στο βιβλίο επισκεπτών
<<Ωραία παρέα, νόστιμο φαγητό, μυρωδάτο κρασί, νοστιμότατο γλυκό και πολύ κέφι με τα τοπικά μας τραγούδια. Τι άλλο χρειάζεται για ένα πολύ όμορφο ανοιξιάτικο μεσημέρι;>>

Το Δ.Σ του Ομίλου  υπόσχεται να τηρήσει την επιθυμία όλων για συχνότερα τέτοια φυσιολατρικά  ανταμώματα στον τόπο μας. Και του χρόνου με υγεία πάνω από όλα. 

 Για το Δ.Σ
 Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου

Αναρτήθηκε στις 29-3-2015


 Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2016

  

          Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου συνδυάσαμε την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας του Ομίλου μας με εξόρμηση στο πανέμορφο μοναστήρι της Φανερωμένης στην Ορεινή Κορινθία.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής όπως είχε προγραμματιστεί, επιβιβαστήκαμε σε
εκδρομικό για το ιστορικό Μοναστήρι που απέχει τρία χιλιόμετρα από το Χιλιομόδι, σε καταπράσινο λόφο.
Φθάσαμε ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική Κορίνθου - Άργους Εκεί συναντήσαμε  μέλη και φίλοι του Ομίλου που ήρθαν από την Κόρινθο και μας περίμεναν. Στο "Καθολικό" (κεντρικό ναό) της νέας Μονής που παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία και τελέσαμε Αρτοκλασία "υπέρ υγείας των μελών ΄και των φίλων του Ομίλου μας".
Η Ηγουμένη και οι μοναχές μετά τη λειτουργία μας επιφύλαξαν θερμότατη υποδοχή προσφέροντας καφέ και γλυκό.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε στην Παλαιά Μονή που απέχει 4 χιλιόμετρα από τη νέα και εγκαταλείφθηκε το 1896. Θαυμάσαμε τον κεντρικό ναό κτισμένο τον 13ο αιώνα με τις ωραίες νωπογραφίες του. Την αρχαιολογική και ιστορική τους αξία επισημαίνουν ο Α. Ορλάνδος και ο Τάσος Γριτσόπουλος. Με την άδεια της Ηγουμένης οι μοναχές μας περιέγραψαν τον ναό και μας ξενάγησαν στα αξιοθέατα της Παλαιάς Μονής.
Από τον τειχισμένο περίβολο της Μονής απολαύσαμε τη θέα του καταπράσινου τοπίου που φθάνει μέχρι τον Ακροκόρινθο (το μοναστήρι έχει κτιστεί σε σημαντική στρατηγική θέση και έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις Επαναστάσεις της Πελοποννήσου εναντίον των Τούρκων).
Στο  εξοχικό κέντρο της περιοχής μετά το σύντομο γεύμα έγινε η κοπή της πίτας από τον πρόεδρο του Ομίλου μας κ. Αναστάσιο Κουμουτσάρη. Τις ευχές του Προέδρου μπορούμε να τις ακούσουμε ζωντανά στο βίντεο.

Αναρτήθηκε στις 18-2-2016


 Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2017
   

Tην Κυριακή 5/03/2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Φυσιολατρικό, Ορειβατικό, Περιπατητικό Όμιλο ΄΄Η Γκούρα΄΄ με πνεύμα φυσιολατρικό και πατριωτικό. Την οργάνωση της εκδρομής ανέλαβε η γ. γραμματέας του Ομίλου Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου. Ο καιρός σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια και όλοι μας με πολλή θετική ενέργεια ξεκινήσαμε. Φτάνοντας πρώτα στον Ναό της Αγίας Φωτεινής εντυπωσιαστήκαμε από την αρχιτεκτονική της και κατόπιν πήγαμε στα ερείπια του Αρχαίου Θεάτρου  και με την προτροπή του πατριώτη μας Γιάννη Νικολόπουλου από Παλούμπα δώσαμε την δική μας παράσταση χορεύοντας και τραγουδώντας με το στόμα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

 

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο υπέροχο  Σπήλαιο του Κάψια το οποίο είναι μέσα στα δέκα καλύτερα της Ελλάδας και τρίτο στον κόσμο για τα μοναδικά του χρώματα.

Σειρά τώρα είχε το Βιολογικό Παραδοσιακό Οινοποιείο του Καλόγρη στο χωριό Κάψια. Εκεί μας περίμενε παραδοσιακή χειροποίητη πίτα από την οικοδέσποινα και ποικιλία κρασιών για δοκιμή καθώς πετιμέζι και βαλσαμικό ξύδι όλα από την δικής τους μικρή παραγωγή όπως μας εξήγησε η Κυριακή (κόρη του ιδιοκτήτη).

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Τάσος Κουμουτσάρης , η αντιπρόεδρος Ελένη Θανοπούλου- Χριστοπούλου, η γ.γραμματέας Νούλη Μητροπούλου- Λιακοπούλου τα μέλη του Δ.Σ Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Παναγιώτης Γεωργόπουλος αφού ευχαρίστησαν όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την άμεση ανταπόκρισή τους έκοψαν την Βασιλόπιτα και ευχήθηκαν Καλή Χρονιά με Υγεία, Αισιοδοξία και Προκοπή σε όλους τους τομείς με περισσότερες και συχνότερες επισκέψεις στην φύση. Ο τυχερός της φετινής χρονιάς ήταν ο Φώτης Κουτσολαμπρόπουλος (γαμπρός από Λυσσαρέα) Του ευχόμαστε να είναι πάντα τυχερός με υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

 

Ως Δ.Σ θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας έκαναν να συνταξιδέψουν μαζί μας τους Ανδρέα Αντωνόπουλο (πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδας Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε) με την σύζυγο του Μαρία, τον Γεώργιο Κωνσταντινόπουλο μέλος του Φυσιολατρικού ομίλου Νίκαιας και τον Γεώργιο Ιωαννίδη (γαμπρό από Λυσσαρέα) που είναι η ΄΄ ηλεκτρονική ΄΄ φωνή μας. Με όλη αυτή την θετική ενέργεια που κυριαρχούσε σε όλο το ταξίδι μας συνεχίσαμε με κατεύθυνση το Χάνι της Κανδήλας όπου και γευματίσαμε με τα υπέροχα πιάτα που μας σέρβιραν και ακόμα καλύτερα με την γευστικότατη μηλόπιτα για επιδόρπιο.

Στον γυρισμό προς Αθήνα κάναμε στάση για καφέ στο Παραδοσιακό chalet Μαίναλο των αδελφών Δαμόπουλοι (από Ράφτη) όπου εκεί μας περίμενε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος διότι λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων προς τον Δήμο δεν του επέτρεψαν να βρεθεί πιο νωρίς μαζί μας. Μας συγχάρηκε για την ιδέα μας και μας προέτρεψε να συνεχίσουμε με περισσότερες ιδέες και δράσεις και μας υποσχέθηκε ότι στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι να ολοκληρωθεί η σήμανση και οι τεχνικές εργασίες του φαραγγιού ώστε να δοθεί με ασφάλεια στο κοινό και στα σωματεία.

Το Δ.Σ του Ομίλου θέλει να συγχαρεί όλα τα μέλη και τους φίλους που δέχτηκαν να παρευρεθούν στην κοπή της Βασιλόπιτας και πάνω από όλα για την συμπαράσταση τους σε όλο το ταξίδι από την οποία αντλήσαμε δύναμη και πείσμα να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την φύση. Η φύση διδάσκει το σωστό με άγραφους και αναντικατάστατους νόμους και εάν δεν τους ακολουθήσεις δεν ΄΄ εκδικείται ΄΄ εκείνη όπως πολλοί λένε αλλά εμείς που καταδικάζουμε τους εαυτούς μας και όχι μόνο, δυστυχώς ακολουθεί μια ολόκληρη αλυσίδα ζημιωμένων…

                     Και του Χρόνου με Υγεία και Προκοπή!!!

                      Με φυσιολατρικούς χαιρετισμούς

                       Ο πρόεδρος                                                                        Η γ.γραμματέας

                Τάσος Κουμουτσάρης                                                              Νούλη Μητροπούλου


 

Αναρτήθηκε στις 18-2-2016





Copyright © December 2011
Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά

Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας :
  21-Σεπ-2019 15:47 +0300








ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΚΟΥΡΑ
ΣΕ ΑΛΛΕΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

.


 

 

 



 

Στείλτε το μήνυμά σας στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση nouli.mitropoulou@gmail.com 
Copyright © December 2011
Η Ιστοσελίδα μας ενημερώνεται τακτικά (τουλάχιστον κάθε μήνα)

Τελευταία Ενημέρωση  της  Ιστοσελίδας 21-Σεπ-2019 15:47 +0300