Βιογραφικό σημείωμα

Βιογραφικό σημείωμα Γεωργίου Κόσυβα

Ο Γιώργος Κόσυβας γεννήθηκε στον Τυρό Αρκαδίας το 1958. Τελείωσε το 2ο Γυμνάσιο Πειραιά το 1976. Σπούδασε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική και στη Μεθοδολογία των Μαθηματικών (ΕΚΠΑ) και την Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB). Το 1987 διορίστηκε στην Εκπαίδευση. Ως υπότροφος του ΙΚΥ εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή και το 2001 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Επιπλέον, με άλλη υποτροφία του ΙΚΥ πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στην περιοχή της Μαθηματικής Εκπαίδευσης. 

Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο (Ν. 407) καθώς και στην επιμόρφωση και τη μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εμπειρίας του κατά τα τελευαία χρόνια υπηρέτησε 2 έτη στο Πειραματικό Λύκειο Αγ. Αναργύρων, 2 έτη στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, 3 έτη στο Πρότυπο-Πειραματικό Βαρβάκειο Λύκειο και 5 έτη στο Ευρωπαϊκό σχολείο Βρυξελλών III. 

Στο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο συγκαταλέγονται άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και αυτοτελείς δημοσιευμένες εργασίες. Καταγίνεται με τη Διδακτική των Μαθηματικών, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και με την ευρύτερη Παιδαγωγική των παιδιών και των ενηλίκων. 

Από τον Ιανουάριο του 2012 υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος μαθηματικών στην Α΄ Αθήνας.