Παιχνίδια για την αυλή
 

 

Παιχνίδια για δύο

Γεωγραφική κατανομή των παιχνιδιών
 
 
 
 
ΤΟ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟ
 
     
     
 
Για το παιχνίδι αυτό χρειάζεται μια μπάλα και δυο μικρές εστίες. Τα παιδιά χωρίζονται σε δυο ομάδες και χωρίζουν και το μικρό γήπεδο σε δυο περιοχές.
Ο παίκτης της κάθε ομάδας δεν έχει το δικάιωμα να κινηθεί στην αντίπαλη περιοχή. Το παιδί της μιας ομάδας στήνει την μπάλα και την κλωτσά μόνο μια φορά -μονοκόματα- προ την αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να βάλει γκολ. Κάθε παιδί της αντίπαλης ομάδας έχει το δικαίωμα να κλωτσήσει μόνο μια φορά τη μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να βάλει γκολ. Αν την κλωτσήσει περισσότερες από μία φορές τιμωρείται με πέναλντι.
Στο παιχνίδι αυτό υπάρχουν δύο παραλλαγές:
1. Κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να δώσει πάσα σε συμπαίκτη του, ο οποίος μπορεί να κάνει το ίδιο, αλλά όχι στον πρώτο συμπαίκτη. Κάθε παίκτης μιας ομάδας έχει το δικαίωμα να κλωτσήσει τη μπάλα μόνο μια φορά, για το διάστημα που η μπάλα βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή του.
2. Οι παίκτες δεν έχουν το δικαίωμα να δώσουν πάσα σε συμπαίκτη τους, αλλά είναι υποχρεωμένοι να στείλουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.
Όταν οι παίκτες μιας ομάδας βγάλουν τη μπάλα έξω από το γήπεδο, τότε η μπάλα επιστρέφει στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας και το παιχνίδι ξαναρχίζει από την αρχή.
 
   
           
 
Παιχνίδια για την παρέα
   
Παιχνίδια για την παρέα
 
   
   
   
   
   
   
           
           
         
         
         
         
         
         
         
         
         
           
     
Δημοτικό Σχολείο Μεγαπλάτανου, Τάξεις Ε' & Στ'
   
           

Παιχνίδια για την αυλή

 

Παιχνίδια για την αυλή ©
Επιμέλεια: Γρηγόρης Φιλιππιάδης