Παιχνίδια για την αυλή
 

 

Παιχνίδια για δύο

Γεωγραφική κατανομή των παιχνιδιών
 
 
 
 
ΣΚΛΑΒΑΚΙ ΓΡΑΜΜΕΣ
 
     
     
 
Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε δυο γραμμές που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση η μια από την άλλη.

Τα παιδιά της μιας ομάδας κάθονται πίσω από τη μια γραμμή και της άλλης πίσω από την άλλη γραμμή. Το πρώτο παιδί της μια ομάδας μπαίνει στο χώρο του παιχνιδιού και ακολουθεί ένα παιδί από την άλλη ομάδα, κατόπιν ένα παιδί από την πρώτη κλπ. Τα παιδιά μπαίνουν στον χώρο του παιχνιδιού εναλλάξ ένας από κάθε ομάδα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαϊνάρει (ακουμπήσει) το παιδί ένα παιδί της άλλης ομάδας και να το κάνει σκλαβάκι. Μόνο που το κάθε παιδί μπορεί να μαϊνάρει μόνο το παιδί της άλλης ομάδας που είχε μπει στο χώρο του παιχνιδιού αμέσως πριν από αυτό.

Το παιδί που κυνηγά το προηγούμενο από αυτό, μπορεί να κυνηγηθεί από το παιδί της άλλης ομάδας που μπήκε μετά από αυτό. Αν κάποιο παιδί βγει στην γραμμή της ομάδας του δεν μπορεί να το ακουμπήσει αυτός που το κυνηγά, αλλά μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι με νέα σειρά.

Αν κάποιος μαϊνάρει έναν αντίπαλό του τότε αυτός γίνεται σκλαβάκι και στέκεται μερικά βήματα μπροστά από τη γραμμή της αντίπαλης ομάδας και περιμένει τους συμπαίκτες του για να τον ξελευτερώσουν. Κερδισμένη είναι η ομάδα που θα κάνει σκλαβάκια όλα τα παιδιά της άλλης ομάδας.
 
   
           
 
Παιχνίδια για την παρέα
   
Παιχνίδια για την παρέα
 
   
   
   
   
   
   
           
           
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
           
     
Σπύρος Ν., Σκιάθος
   
           
     
Δες και: [ Σκλαβάκι ] (από τη Θάσο)
   
           

Παιχνίδια για την αυλή

 

Παιχνίδια για την αυλή ©
Επιμέλεια: Γρηγόρης Φιλιππιάδης