Παιχνίδια για την αυλή
 

 

Παιχνίδια για δύο

Γεωγραφική κατανομή των παιχνιδιών
 
 
 
 
ΤΟ ΣΚΛΑΒΑΚΙ
 
     
     
 
Τα παιδιά χωριζόταν σε δυο ομάδες. Ανάμεσα στις δυο ομάδες υπήρχε χαραγμένη με δυο γραμμές μια περιοχή που μπορούμε να πούμε ότι ήταν κάτι σα διαχωριστική ζώνη ανάμεσά τους.

Στόχος των παιδιών ήταν να σκλαβώσουν όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Γι' αυτό έβγαινε κάποιος από τη μια ομάδα και προκαλούσε τους αντίπαλους να τον κυνηγήσουν. Το βασικό στοιχείο αυτού του παιχνιδιού είναι ότι όποιος παίκτης βγαίνει αργότερα έχει το πλεονέκτημα απέναντι σ' αυτούς που βγήκαν πριν απ' αυτόν κι επομένως μπορεί να τους σκλαβώσει. Έτσι λοιπόν όταν έβγαινε από την απέναντι ομάδα κάποιος για να κυνηγήσει αυτόν που βγήκε πρώτος, έτρεχε κάποιο άλλο παιδί από την ομάδα του για να τον προστατεύσει κι αν μπορέσει να πιάσει "σκλάβο" τον αντίπαλο.

Φυσικά και οι παίκτες της άλλης ομάδας έτρεχαν να προστατεύσουν τον παίκτη τους και έτσι κάθε φορά είχε και άλλος το πλεονέκτημα. Αν κάποιος επέστρεφε στη θέση της ομάδας μπορούσε να ανανεώσει τη δύναμή του, κερδίζοντας το πλεονέκτημα απέναντι στους αντίπαλους. Σε περίπτωση που κάποιος πιανόταν "σκλάβος" τον έβαζαν στη γραμμή που βρισκόταν μπροστά από την περιοχή της ομάδας τους. Στόχος των παιδιών της ομάδας που έχασε αυτόν τον παίκτη ήταν να τον ελευθερώσουν χωρίς όμως να πιαστούν και οι ίδιοι.

Όποια ομάδα έπιανε όλους τους παίκτες της αντίπαλης "σκλάβους" ήταν η νικήτρια.
 
   
           
 
Παιχνίδια για την παρέα
   
Παιχνίδια για την παρέα
 
   
   
   
   
   
   
           
           
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
           
     
Από το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας Θάσου,
Περιβαλλοντική εργασία με θέμα: "Το παιδία και το παιχνίδι",
Υπεύθυνος δάσκαλος: Καβάζης Γιώργος.
   
           
     
Δες και: [ Σκλαβάκι - Γραμμές ] (από τη Σκιάθο)
   
           

Παιχνίδια για την αυλή

 

Παιχνίδια για την αυλή ©
Επιμέλεια: Γρηγόρης Φιλιππιάδης