ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, Β', 3η ενότητα

Η διατήρηση των φίλων μας αρχείο


 

Η διατήρηση των φίλων μας, χρειάζεται προσοχή και ενέργεια εκ μέρους μας. Μερικές σημαντικές εισηγήσεις για να πετύχουμε στον τομέα αυτό είναι οι ακόλουθες:

Εκτιμήστε τους φίλους σας. Μη θεωρείτε κανένα φίλο δεδομένο. Δώστε τους χρόνο, μιλάτε μαζί τους, πέστε τους ότι είναι σημαντικοί για σας και ότι βελτιώνουν τη ζωή σας. Καλέστε τους και για κάποιο άλλο λόγο εκτός από του να περάσετε ευχάριστα κάποιο χρόνο μαζί.

Προσφέρετε χρόνο και προσοχή. Οι φιλίες χρειάζονται χρόνο για να διατηρηθούν. Εάν συνεχώς δεν έχετε χρόνο για τους φίλους σας, κάποτε το ενδιαφέρον τους για σας θα μειωθεί.

Κάνετε τις φιλίες μια προτεραιότητα στη ζωή σας. Να ακούτε προσεκτικά το τι σας λένε οι φίλοι σας, δείξετε ενδιαφέρον για τη ζωή τους και τα προβλήματά τους και ενθουσιασμό για το ότι είναι ως φίλοι σας, μέρος της ζωής σας.

Να είστε υπομονετικοί και φιλεύσπλαχνοι. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Κάποτε ένας φίλος μπορεί να κάνει κάτι με το οποίο δεν συμφωνείτε ή που σας έχει πληγώσει. Μη θυμώνετε και προσπαθείτε να συγχωρείτε. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους. Εάν εσείς κάνατε ένα λάθος θα θέλατε καταδίκη και τιμωρία ή περισσότερο κατανόηση και συγχώρεση από αυτούς που σας αγαπούν και φροντίζουν για εσάς;

Μην κάνετε κατάχρηση της εμπιστοσύνης. Εάν ένας φίλος σας σάς πει ένα μυστικό, κρατήστε το για σας. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι, λέγοντας σε άλλους τα μυστικά που σας είπαν οι φίλοι σας, κτίζετε σχέσεις ή ότι κερδίζετε την εμπιστοσύνη αυτών που τα λέτε. Αυτό που κάνετε στην ουσία είναι να δώσετε το μήνυμα στους άλλους να μη σας εμπιστεύονται.

Ακόμη χειρότερα, εάν ο φίλος σας ανακαλύψει ότι έχετε προδώσει την εμπιστοσύνη που σας έδειξε, τότε η σχέση σας μαζί του θα τραυματιστεί ανεπανόρθωτα.

Ελέγξετε τη ζήλια. Η ζήλια είναι ένα πολύ κοινό ανθρώπινο αίσθημα. Δεχτείτε ότι ο φίλος σας μπορεί να έχει στενές σχέσεις και με άλλα άτομα. Αυτό δεν πρέπει να σας ενοχλεί, διότι η αγάπη μεταξύ φίλων δεν πρέπει να επηρεάζεται από τέτοιους περιορισμούς.

 

Πηγή: www.medlook.net