Τι είναι:
Φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται στο συκώτι, τα νεφρά, τα πράσινα λαχανικά,
τα αυγά και στο γάλα. Βιομηχανικά παρασκευάζεται με χημικές μεθόδους.
Χαρακτηριστικά:
Κίτρινη ή πορτοκαλοκίτρινη, κρυσταλλική σκόνη με ελαφριά οσμή. Δεν διαλύεται
εύκολα στο νερό και γι' αυτό χρησιμοποιείται σε λίγα τρόφιμα.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Σάλτσες, κατεργασμένα τυριά, παγωτά με άρωμα φρούτου, λαχανικά διατηρημένα σε
ξίδι, άλμη ή λάδι (εκτός από ελιές) δημητριακά πρωινού.
Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ακόμα και όταν οι δόσεις είναι μεγάλες.
Τι είναι:
Χρωστική ουσία που παρασκευάζεται από τη ριβοφλαβίνη (Ε 101 ί), κατόπιν
χημικής επεξεργασίας.
Χαρακτηριστικά:
Πορτοκαλοκίτρινη ή κίτρινη κρυσταλλική σκόνη με ελαφριά οσμή.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Zαχαρούχα προϊόντα, παγωτά με άρωμα φρούτου, μαρμελάδες, παστουρμά (στο εξωτερικό
περίβλημα).
Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ