Τι είναι:
Πρόκειται για μια φυσική κόκκινη χρωστική, η οποία παράγεται από το εκχύλισμα
αποξηραμένων θηλυκών εντόμων του είδους Dactylopious coccus Casta. Χρησιμοποιείται
κυρίως για το χρωματισμό υγρών.
Χαρακτηριστικά:
Το εκχύλισμα κοχενίλης είναι συνήθως βαθύ κόκκινο υγρό, αλλά μπορεί επίσης να
αφυδατωθεί κι έτσι να πάρει τη μορφή σκόνης.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Αλκοολούχα ποτά, λουκάνικα, πατέ, παστουρμά (προστίθεται στο εξωτερικό περίβλημα),
παγωτά, προϊόντα εκλεκτής αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ,
γκοφρέτες), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά.
Επιδράσεις στην υγεία:
Καλό είναι να τα αποφεύγουν όσοι είναι ευαίσθητοι στην ασπιρίνη και όσοι υποφέρουν
από άσθμα ή αλλεργίες.
Πηγή: Περιοδικό Vita
Προκαλεί δυσανεξία στα τρόφιμα, ρινίτιδα, κνίδωση και συνιστάται να αποφεύγεται
από τα υπερκινητικά άτομα, τους ασθενείς με άσθμα και όσους έχουν ευαισθησία
στην ασπιρίνη.
Η χρήση της έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ.