Ε 120 Κοχενίλη ή Καρμινικό οξύ ή Kαρμίνες

Τι είναι:
Πρόκειται για μια φυσική κόκκινη χρωστική, η οποία παράγεται από το εκχύλισμα αποξηραμένων θηλυκών εντόμων του είδους Dactylopious coccus Casta. Χρησιμοποιείται κυρίως για το χρωματισμό υγρών.

Χαρακτηριστικά:
Το εκχύλισμα κοχενίλης είναι συνήθως βαθύ κόκκινο υγρό, αλλά μπορεί επίσης να αφυδατωθεί κι έτσι να πάρει τη μορφή σκόνης.

Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Αλκοολούχα ποτά, λουκάνικα, πατέ, παστουρμά (προστίθεται στο εξωτερικό περίβλημα), παγωτά, προϊόντα εκλεκτής αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά.

Επιδράσεις στην υγεία:
Καλό είναι να τα αποφεύγουν όσοι είναι ευαίσθητοι στην ασπιρίνη και όσοι υποφέρουν από άσθμα ή αλλεργίες.
Πηγή: Περιοδικό Vita

Προκαλεί δυσανεξία στα τρόφιμα, ρινίτιδα, κνίδωση και συνιστάται να αποφεύγεται από τα υπερκινητικά άτομα, τους ασθενείς με άσθμα και όσους έχουν ευαισθησία στην ασπιρίνη. Η χρήση της έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ