Τι είναι:
Φυσική χρωστική που υπάρχει στα φύλλα των πράσινων λαχανικών και λαμβάνεται
με εκχύλιση.
Χαρακτηριστικά:
Σκούρο κίτρινο έως καφέ υγρό.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Στιγμιαίες σούπες, παγωτά, ζαχαρώδη παρασκευάσματα, σάλτσες.
Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιπτώσεις.
Τι είναι:
Φυσική χρωστική που υπάρχει σε ορισμένα μανιτάρια και ψάρια.
Χαρακτηριστικά:
Κρύσταλλοι ή κρυσταλλική σκόνη πορτοκαλί χρώματος.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Δεν χρησιμοποιείται πολύ. Πιθανόν να τη βρείτε σε κάποιες μαργαρίνες.
Επιδράσεις στην υγεία:
Όταν λαμβάνεται σε μικρές ποσότητες, δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.