Ε 162 Κόκκινη χρωστική της ρίζας των τεύτλων, Βετανίνη

Τι είναι:
Φυσική χρωστική που λαμβάνεται με εκχύλιση από τη ρίζα των τεύτλων, δηλαδή των παντζαριών.

Χαρακτηριστικά:
Υγρό ή πολτός ή σκόνη με κόκκινο ή σκούρο κόκκινο χρώμα και άσχημη γεύση.

Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Λαχανικά διατηρημένα σε άλμη, ξίδι ή λάδι (εκτός από ελιές), μαρμελάδες, ζελέ, λουκάνικα, πατέ, παγωτά, σάλτσες, ζαχαρωτά, πολτό ψαριών και θαλασσινών, υποκατάστατα σολομού, καπνιστό ψάρι, στιγμιαίες σούπες.

Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιδράσεις.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ