Τι είναι:
Φυσική χρωστική που λαμβάνεται με εκχύλιση από τη ρίζα των τεύτλων, δηλαδή των
παντζαριών.
Χαρακτηριστικά:
Υγρό ή πολτός ή σκόνη με κόκκινο ή σκούρο κόκκινο χρώμα και άσχημη γεύση.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Λαχανικά διατηρημένα σε άλμη, ξίδι ή λάδι (εκτός από ελιές), μαρμελάδες, ζελέ,
λουκάνικα, πατέ, παγωτά, σάλτσες, ζαχαρωτά, πολτό ψαριών και θαλασσινών, υποκατάστατα
σολομού, καπνιστό ψάρι, στιγμιαίες σούπες.
Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιδράσεις.