Τι είναι:
Φυσικές χρωστικές που υπάρχουν σε πολλά οπωροκηπευτικά (λουλούδια, φρούτα, λαχανικά).
Οι πιο γνωστές είναι η ανθοκυανίνη, που λαμβάνεται με εκχύλιση από τα σταφύλια,
και αυτή που λαμβάνεται από το κόκκινο λάχανο.
Χαρακτηριστικά:
Υγρό με κόκκινο, μπλε και μοβ χρώμα και ελαφριά οσμή.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Τυρί με κόκκινα νερά, γλυκά από κόκκινα φρούτα και κυρίως κεράσια, κεράσια γλασέ,
στιγμιαίες σούπες, παγωτά, μη αλκοολούχα ποτά από φρούτα, ζελέ.
Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιπτώσεις, παρ' όλα αυτά, οι έρευνες συνεχίζονται.