Ε 200 Σορβικό οξύ

Τι είναι:
Ουσία που βρίσκεται σε κάποια φρούτα, αλλά παρασκευάζεται και συνθετικά. Ιδανικό για τη συντήρηση τυριών.

Χαρακτηριστικά:
Λευκή σκόνη με ελαφριά οσμή, της οποίας το χρώμα δεν μεταβάλλεται.

Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Κρασιά, μηλίτη (κρασί από μήλο), υλικά γέμισης για ραβιόλια και άλλα παρόμοια ζυμαρικά, ζελέ και
μαρμελάδες χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη (ή χωρίς ζάχαρη), αποξηραμένα φρούτα, προψημένες φέτες πατάτας, ελιές και παρασκευάσματα ελιών, συσκευασμένο τυρί σε φέτες, σνακατεργασμένο τυρί (τύπου τριγωνάκι), τυρί χωρίς ωρίμανση (μαλακά τυριά), συσκευασμένο ψωμί σε φέτες και ψωμί σικάλεως, μερικώς ψημένα και προσυσκευασμένα αρτοσκευάσματα, σιρόπια για τηγανίτες, αρωματισμένα σιρόπια για μιλκ σέικ και παγωτά, αμπελόφυλλα σε άλμη, τσίχλες, σάλτσες, παρασκευασμένες σαλάτες (ταραμοσαλάτα, ταχινοσαλάτα κλπ.), μουστάρδες, διατηρημένα αυγά ψαριών (μαύρο χαβιάρι, ταραμάς, μπρικ, αυγοτάραχο).

Επιδράσεις στην υγεία:
Θεωρείται ασφαλές για την υγεία.