Ε 203 Σορβικό ασβέστιο

Τι είναι:
Συντηρητικό που παρασκευάζεται συνθετικά.

Χαρακτηριστικά:
Λευκή, λεπτή κρυσταλλική σκόνη.

Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Κρασιά, μηλίτη (κρασί από μήλο), υλικά γέμισης για ραβιόλια και άλλα παρόμοια ζυμαρικά, ζελέ και
μαρμελάδες χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη (ή χωρίς ζάχαρη), αποξηραμένα φρούτα, προψημένες φέτες πατάτας, ελιές και παρασκευάσματα ελιών, συσκευασμένο τυρί σε φέτες, σνακατεργασμένο τυρί (τύπου τριγωνάκι), τυρί χωρίς ωρίμανση (μαλακά τυριά), συσκευασμένο ψωμί σε φέτες και ψωμί σικάλεως, μερικώς ψημένα και προσυσκευασμένα αρτοσκευάσματα, σιρόπια για τηγανίτες, αρωματισμένα σιρόπια για μιλκ σέικ και παγωτά, αμπελόφυλλα σε άλμη, τσίχλες, σάλτσες, παρασκευασμένες σαλάτες (ταραμοσαλάτα, ταχινοσαλάτα κλπ.), μουστάρδες, διατηρημένα αυγά ψαριών (μαύρο χαβιάρι, ταραμάς, μπρικ, αυγοτάραχο).

Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιπτώσεις.