Τι είναι:
Φυσικό ορυκτό που χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με το νιτρώδες κάλιο
(Ε249).
Χαρακτηριστικά:
Λευκή κρυσταλλική, ελαφρά υγροσκοπική σκόνη.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Προϊόντα κρέατος παστά, καπνιστά, αλατισμένα (αλλαντικά), κονσερβοποιημένα.
Επιδράσεις στην υγεία:
Tα νιτρώδη ενοχοποιούνται για πιθανή πρόκληση καρκίνου, όταν λαμβάνονται σε
υπερβολικές δόσεις. Για αυτό το λόγο, σκόπιμο είναι να γίνεται εκλογικευμένη
κατανάλωση.