Τι είναι:
Φυσικό ορυκτό που χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με το νιτρώδες νάτριο
(Ε250).
Χαρακτηριστικά:
Λευκή, κρυσταλλική, ελαφρά υγροσκοπική σκόνη ή διαφανή πρίσματα με αλμυρή γεύση.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Σκληρά και ημίσκληρα τυριά. Απομίμηση τυριού με βάση γαλακτοκομικό προϊόντα.
Επιδράσεις στην υγεία:
Tα νιτρώδη ενοχοποιούνται για πιθανή πρόκληση καρκίνου, όταν λαμβάνονται σε
υπερβολικές δόσεις. Για αυτό το λόγο, σκόπιμο είναι να γίνεται εκλογικευμένη
κατανάλωση.