Τι είναι:
Παρασκευάζεται συνθετικά και χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα από αλεύρι.
Χαρακτηριστικά:
Αχρωμο ή υποκίτρινο, ελαιώδες υγρό με ελαφριά οσμή.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Προσυσκευασμένο ψωμί σε φέτες και ψωμί σικάλεως, μερικώς ψημένο, προσυσκευασμένο
ψωμί, προσυσκευασμένα εκλεκτά αρτοσκευάσματα συμπεριλαμβανομένων των αρτοσκευασμάτων
ζαχαροπλαστικής (κρουασάν, τσουρέκια, κλπ), χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.
Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί βλαβερές επιδράσεις.