Τι είναι:
Συντηρητικό που υπάρχει σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.
Χαρακτηριστικά:
Λευκή, κρυσταλλική, υγροσκοπική σκόνη ή λεπτή, λευκή σκόνη.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Προσυσκευασμένο ψωμί σε φέτες και ψωμί σικάλεως, μερικώς ψημένο, προσυσκευασμένο
ψωμί, προσυσκευασμένα εκλεκτά αρτοσκευάσματα συμπεριλαμβανομένων των αρτοσκευασμάτων
ζαχαροπλαστικής (κρουασάν, τσουρέκια, κλπ), χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.
Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση του.