Ε 300 L - Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C)

Τι είναι:
Συστατικό που περιέχεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Όταν προορίζεται για εμπορική χρήση, παρασκευάζεται με βιολογικές μεθόδους. Εμποδίζει κυρίως την οξείδωση (μαύρισμα) κομμένων φρούτων και πολτού φρούτων, αλλά χρησιμοποιείται και ως αντιοξειδωτικό συντηρητικό στο κρέας και βελτιωτικό αλεύρων.

Χαρακτηριστικά:
Λευκό έως ανοιχτό κίτρινο, άοσμο, κρυσταλλικό στερεό.

Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Χυμούς φρούτων, αναψυκτικά, μπίρα. κατεψυγμένα και υπερκατεψυγμένα οπωροκηπευτικά, μαρμελάδες και ζελέ, κομπόστες φρούτων, συμπυκνωμένο γάλα και γάλα σε σκόνη, μη επεξεργασμένα κατεψυγμένα και υπερκατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά, προσυσκευασμένα παρασκευάσματα νωπού κιμά, ψωμί (παρασκευασμένο μόνο από τα εξής υλικά: σιτάλευρο, νερό, μαγιά, αλάτι), νωπά ζυμαρικά, βρεφικές τροφές με βάση τα οπωροκηπευτικά ή δημητριακά, μπισκότα, φρυγανιές.

Επιδράσεις στην υγεία:
Στις δόσεις που λαμβάνεται συνήθως ως πρόσθετο δεν δημιουργεί τοξικολογικά προβλήματα.
Πηγή: Περιοδικό Vita

Σε υπερβολική δόση κατηγορείται για διάβρωοη οδόντων, εμετούς, διάρροιες και νεφρολιθίαση.