Τι είναι:
Αντιοξειδωτική ουσία που παράγεται και από τη φύση, αλλά παρασκευάζεται και
συνθετικά.
Χαρακτηριστικά:
Λευκό ή κιτρινωπό, κρυσταλλικό στερεό, που όταν εκτεθεί στο φως μαυρίζει σταδιακά.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Ημιδιατηρημένα και διατηρημένα προϊόντα κρέατος και ιχθυοσκευάσματα, καθώς και
σε κατεψυγμένα και υπερκατεψυγμένα ψάρια με κοκκινωπό δέρμα.
Επιδράσεις στην υγεία:
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση του, όταν αυτή δεν
υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια που ορίζονται στον κώδικα τροφίμων και ποτών.