Ε 320 Βουτυλική υδροξυανισόλη (ΒΗΑ)

Τι είναι:
Αντιοξειδωτικό που παράγεται συνθετικά και χρησιμοποιείται συνήθως είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με το Ε321 ή το Ε310 ή το Ε312. Μπαίνει κυρίως σε λίπη και έλαια, καθώς και σε τρόφιμα που προορίζονται για ψήσιμο, γιατί αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία.

Χαρακτηριστικά:
Κρύσταλλοι ή λιπαρή ουσία, λευκού ή κιτρινωπού χρώματος, με ελαφρά οσμή.

Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Λίπη και έλαια για τηγάνισμα, λαρδί (χοιρινό λίπος), ιχθυέλαιο, μείγματα για παρασκευή γλυκισμάτων, αφυδατωμένες σούπες και ζωμοί, σάλτσες, αφυδατωμένες πατάτες σε σβόλους, τσίχλες, διαιτητικά συμπληρώματα.

Επιδράσεις στην υγεία:
Μπορεί να εμφανιστούν εξανθήματα σε αλλεργικά άτομα.
Πηγή: Περιοδικό Vita

Σχετίζεται με όγκους, δυσανεξία, ερύθημα, επηρεάζει τα οιστρογόνα. Απαγορεύεται η κατανάλωση από νήπια και παιδιά στην Ιαπωνία.