Τι είναι:
Αντιοξειδωτικό που παράγεται συνθετικά και χρησιμοποιείται συνήθως είτε μόνο
του είτε σε συνδυασμό με το Ε321 ή το Ε310 ή το Ε312. Μπαίνει κυρίως σε λίπη
και έλαια, καθώς και σε τρόφιμα που προορίζονται για ψήσιμο, γιατί αντέχει σε
υψηλή θερμοκρασία.
Χαρακτηριστικά:
Κρύσταλλοι ή λιπαρή ουσία, λευκού ή κιτρινωπού χρώματος, με ελαφρά οσμή.
Σε ποιά προϊόντα θα τη βρείτε:
Λίπη και έλαια για τηγάνισμα, λαρδί (χοιρινό λίπος), ιχθυέλαιο, μείγματα για
παρασκευή γλυκισμάτων, αφυδατωμένες σούπες και ζωμοί, σάλτσες, αφυδατωμένες
πατάτες σε σβόλους, τσίχλες, διαιτητικά συμπληρώματα.
Επιδράσεις στην υγεία:
Μπορεί να εμφανιστούν εξανθήματα σε αλλεργικά άτομα.
Πηγή: Περιοδικό Vita
Σχετίζεται με όγκους, δυσανεξία, ερύθημα, επηρεάζει τα οιστρογόνα. Απαγορεύεται
η κατανάλωση από νήπια και παιδιά στην Ιαπωνία.