Ν.Σ. Μαυρογιάννης

Προσωπική Ιστοσελίδα

 

ball_sgreen.gif

 

Eορτή 28ης Οκτωβρίου 2007

 

ball_sgreen.gif

 

 

 

 

 

circle03_darkgreen.gif ΄Οποτε μπορώ μετέχω στην οργάνωση σχολικών εορτών. Για πολλούς λόγους: Γιατί θεωρώ ότι έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορική Μνήμη. Γιατί μπορούμε να διδαχθούμε στον χειρισμό του μέλλοντος. Γιατί έχουν αξιόλογο παιδευτικό ρόλο ιδίως για τα παιδιά που μετέχουν. Και γιατί με ευχαριστεί.

circle03_darkgreen.gif  Θεωρώ ότι στην οργάνωση μίας σχολικής εορτής ο δάσκαλος πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θα βάλει τους άξονες, θα μοιράσει ρόλους, θα συντονίσει, θα απαιτήσει πειθαρχία.

circle03_darkgreen.gif  Συνηθίζω να λέωστα παιδιά, εκ των ενόντων, και μερικά πράγματα για την ιστορική σημασία της επετείου και να εξηγώ τις βασικές επιλογές. Απο κει και πέρα η δημιουργικότητα των παιδιών μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα.

circle03_darkgreen.gif  Προτιμώ σε ένα εορτασμό να έχω μεγάλη ένταση σε μικρή διάρκεια (που νομίζω ότι πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 30' και 45').

circle03_darkgreen.gif Για την 28-10-2007 χρησιμοποίησα μία πολύ διαδεδομένη πρακτική: Την ταυτόχρονη προβολή διαφανειών για να συνοδεύσει τα υπόλοιπα επί σκηνής δρώμενα.

 

 

 

 

 

 Αφίσα της γιορτής φιλοτεχνημένη από τη

μαθήτρια Πηνελόπη Παπαδημητράκη

             

Το πρόγραμμα της γιορτής 

 

               Η παρουσίαση σε Power Point  (9 mb)

 

 gray16_back.gif Επιστροφή