Συνταγή: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα | in.gr

Συνταγή: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα | in.gr


Το έλεγαν εδώ και καιρό στο «Buongiorno» και τελικά αποφάσισαν να το πραγματοποιήσουν. Η μέρα της μεγάλης ανατροπής έφτασε και η Φαίη Σκορδά αποφάσισε να παρουσιάσει την αγαπημένη της συνταγή – όπως τη φτιάχνει στο σπίτι της.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA, έβγαλε την ποδιά του, πήρε τον ρόλο του βοηθού και άφησε τη «σκηνή» στη Φαίη Σκορδά. Η γνωστή παρουσιάστρια ετοίμασε μια αυθεντική ιταλική συνταγή: παραδοσιακή καρμπονάρα.

Πολύ λίγα υλικά, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και το αποτέλεσμα θα σας θυμίσει Ιταλία. Το πιο σημαντικό; Άντεξε και τα σχόλια του Δημήτρη Σκαρμούτσου και στο τέλος κέρδισε το χειροκρότημα της ομάδας.

Τα υλικά

500 γρ σπαγγέτι Νο7
100 γρ τριμμένο πεκορίνο
5 κρόκοι αυγών
200 γρ γκουαντσιάλε
αλάτι
πιπέρι

Η διαδικασία

Σε τηγάνι βάζουμε το γκουαντσιάλε και το σιγοψήνουμε, προκειμένου να βγάλει το λάδι του – σημείωση: το κρατάμε, γιατί θα μας χρειαστεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ένα αυγό και δύο κρόκους αυγών, ενώ ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά.

Όσο «χτυπάμε» τα αυγά, ρίχνουμε μέσα και το λάδι που έχουμε κρατήσει από το γκουαντσιάλε.

Μετά προσθέτουμε και το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε καλά, δημιουργώντας μια πολύ ωραία κρέμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.

Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε και λίγο νερό από τα μακαρόνια, για να μην βγει η σάλτσα πολύ πηχτή.

Αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια όπως μας αρέσουν (κατά προτίμηση αλ ντέντε), τα βάζουμε στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σάλτσα.



Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *