Συνταγή: Ρεβύθια με σπανάκι, ντομάτα και λεμόνι

Συνταγή: Ρεβύθια με σπανάκι, ντομάτα και λεμόνι
Μετά από το σύντομο «διάλειμμα», όπου η Φαίη Σκορδά ανέλαβε τον ρόλο του σεφ, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέστρεψε στη δράση και έφερε μαζί του μια εύκολη, νηστίσιμη και πεντανόστιμη συνταγή. ΟΚ, αστεράκι στο εύκολη, καθώς είναι ένα πιάτο που χρειάζεται προεργασία από την προηγούμενη ημέρα.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσουμε: ρεβύθια με σπανάκι, ντομάτα και λεμόνι.
Λίγα υλικά, απίστευτα γευστική και αρωματική συνταγή, αρκεί να έχουμε κάνει τα σωστά βήματα 24 ώρες πριν. Μην ξεχνάτε ότι το ρεβύθι θέλει μούλιασμα.
Τα υλικά
500 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα
1 κιλό σπανάκι
2 πράσα
3 λευκά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
3 ντομάτες
1 φύλλο δάφνης
50 ml λευκό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
1 ματσάκι άνηθος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Σε αυτή τη συνταγή το μυστικό έρχεται μια ημέρα πριν, καθώς τα ρεβύθια είναι απαραίτητο να τα μουλιάσουμε για περίπου 13 με 14 ώρες.
Η διαδικασία
Αφού από την προηγούμενη ημέρα έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια στη συνέχεια τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα προθερμασμενο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για να τσιγαριστούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο, το κύμινο, τον άνηθο, την ντομάτα και ανακατεύουμε λίγο.
Αφού αρχίσει να γίνεται η σάλτσα, τότε ρίχνουμε τα ρεβύθια στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το σπανάκι, το λεμόνι και το κρασί.
Τα αφήνουμε για περίπου πέντε λεπτά στο τηγά