Άλλες ανακαλύψεις


Πρόβλημα της πεταλούδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Horner έδωσε μια λύση στο πρόβλημα της “πεταλούδας” το οποίο εμφανίστηκε στην κύρια ατζέντα για το 1815. Το πρόβλημα είναι το ακόλουθο:
«Έστω Μ μέσο μιας χορδής ενός κύκλου, από το οποίο διέρχονται δυο άλλες χορδές ΑΒ και CD. Αν η ΑΒ τέμνει PQ στο X και η BC τέμνει την PQ στο Y. Να αποδειχτεί ότι το Μ είναι επίσης μέσο του ΧΥ».
Από σχήμα καταλαβαίνουμε από που πήρε το όνομα του. Δόθηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες λύσεις. Τελικά ο Ηorner δημοσίευσε την λύση στο Natural magic, a familiar exposition of a forgotten fact in optics (1832).


Zoetrope

Επίσης το 1834 ο Horner κατοχυρώνει με πατέντα το «Daedatelum»(τροχός του διαβόλου) ή «Zoetrope» (γύρισμα της ζωής), εξελίσσοντας το φαινακιτοσκόπειο του Dr. Joseph Plateau.
Το Zoetrope είναι ήταν κυλινδρικό παιχνίδι γύρω από το οποίο κάποιος μπορεί να δει μια εικόνα να κινείται. Το κινούμενο τύμπανο έχει τρύπες στην επιφάνεια του σε ίσες αποστάσεις και μια σειρά από ακίνητες εικόνες που υπάρχουν εσωτερικό δείχνουν μια φιγούρα σε βαθμιαία στάδια μιας κίνησης. Όπως το τύμπανο γυρίζει (γρηγορότερα από 12 εικόνες το δευτερόλεπτο), τα μαύρα πλαίσια των ακίνητων εικόνων εξαφανίζονται και η φιγούρα φαίνεται σαν να κινείται.