ΓΙΟΡΤΕΣ-ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΕΝΙΕ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 Ημερομηνία Δημοσίευσης

Beignets (μπενιέ)

 

beignetsa

 

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

100 ml γάλα

3 αβγά

60 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

2 κ.σ. σκούρο ρούμι

1 καψουλάκι βανίλια

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

ελάχιστο αλάτι

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Κατόπιν ρίχνουμε τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο σε μαλακή μορφή. Οταν γίνει μια ζύμη ομοιογενής τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και το κόβουμε σε στενές λωρίδεςπερίπου 10Χ3 εκ.. Τηγανίζουμε τα μπενιέ σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα ακουμπάμε σε χαρτί απορροφητικό και τα ραντίζουμε με άχνη ή με ανθόνερο.

http://www.athinorama.gr/

Friday the 19th. . Joomla 3.0 templates. All rights reserved.