Η γαλλική γλώσσα

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 Ημερομηνία Δημοσίευσης

 

 

 

 

 

 fr

 

 

H Γαλλική Γλώσσα

? Η Ελλάδα είναι ένα από τα 56 μέλη του Παγκοσμίου Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

? Η Γαλλική Γλώσσα ομιλείται σε 5 ηπείρους από περισσότερα από 265.000.000 άτομα.

Αποφασίστηκε να είναι η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαφοροποιείται από τις ΗΠΑ και είναι η επίσημη γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων και της Γιουροβίζιον.

? Η εγγραφή στα Πανεπιστήμια της Γαλλίας, γνωστά σε όλο τον κόσμο για την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση είναι πλέον δωρεάν (επειδή είμαστε μέλος της Γαλλοφωνίας) και οι Έλληνες φοιτητές έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Γάλλους, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα ενός εξαιρετικού ποιότητας συστήματος υγείας και κοινωνικών ασφαλίσεων.

Η χώρα μας συνεργάζεται στενά με την Γαλλία στον επιχειρηματικό τομέα (δυνατότητα εργασίας σε περισσότερες από 120 Γαλλόφωνες επιχειρήσειςστην Ελλάδα), στον τραπεζικό και ιατρικό τομέα, στις κατασκευές μεγάλων έργων, στην πληροφορική, στην υλοποίηση δορυφορικών προγραμμάτων, στον τομέα τροφίμων, αρωματοποιίας, καλλυντικών.


? Η Γαλλική Βιομηχανία κατατάσσεται δεύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πρώτη παγκοσμίως στο τομέα της αεροναυτικής και στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων.Χαρακτηριστικά & Πλεονεκτήματα της Γαλλικής Γλώσσας

? Μιλούν Γαλλικά, ως επίσημη γλώσσα, πάνω από 170 εκατομμύρια άνθρωποι.

? 45 κράτη έχουν τα Γαλλικά ως επίσημη γλώσσα.

? Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δυο είναι οι γλώσσες εργασίας : Αγγλικά ? Γαλλικά

? Διδάσκεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πλανήτη.

? Τα κέντρα εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε Γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο.

? Στη Γαλλόφωνη Ελβετία (Γενεύη, Λωζάννη) βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο.

Τα Γαλλικά είναι πρώτη επίσημη Γλώσσα του Ολυμπισμού.

? Τα Γαλλικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, NATO, Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.τ.λ.) και έτσι χιλιάδες στελέχη, υπάλληλοι και στρατιωτικοί σε διάφορα μέρη του κόσμου μαθαίνουν τη Γαλλική Γλώσσα..

Γνωρίζοντας Γαλλικά έχουμε τη δυνατότητα να σπουδάσουμε ή να μετεκπαιδευτούμε στα καλύτερα Πανεπιστήμια (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Καναδά)

? Η Γαλλία είναι ο 2ος βιομηχανικός εταίρος της Ελλάδας. Είναι επίσης η 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη.

? Η Γαλλία είναι σημαντικός εμπορικός και οικονομικός κόμβος: τα 2/3 του ευρωπαϊκού εμπορίου διακινείται μέσω της Γαλλίας.

? Είναι μια από τις 7 μεγάλες Γλώσσες των οποίων η διάδοση είναι παγκόσμια με επιδράσεις στις τέχνες, στις επιστήμες, στην τεχνολογία και στα γράμματα.

Γνωρίζοντας Γαλλικά, μαθαίνεις πιο εύκολα άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες (Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, κ.τ.λ.)

? Στον Τουριστικό τομέα τα Γαλλικά είναι απαραίτητα αφού είναι μια Γλώσσα που ομιλείται από τις Αντίλλες μέχρι την Γαλλία, από την Αφρική έως την Ελβετία, από το Μονακό μέχρι τη Ταϊτή, από τις Σεϋχέλλες μέχρι τον Καναδά και από το Βιετνάμ έως το Βέλγιο.

Να προσθέσουμε βέβαια, θα συμφωνείτε και εσείς, την ομορφιά και τη γλυκιά ηχητική της Γαλλικής Γλώσσας.

Πηγή : http://www.concorde.gr/

 

 

Δείτε επί πλέον πληροφορίες από την Ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

logo ifael-gr

Tuesday the 26th. . Joomla 3.0 templates. All rights reserved.