Items filtered by date: Φεβρουάριος 2014

Εθισμός είναι καταναγκαστική συνήθεια που επηρεάζει τη συμπεριφορά και τον ψυχισμό και είναι δύσκολο να διακοπεί. Κανείς δεν γίνεται εθισμένος από τη μια στιγμή στην άλλη καθώς ο εθισμός έχει μια εξελικτική πορεία.

Έτσι και ο εθισμός στο διαδίκτυο έρχεται σιγά σιγά και πολλές φορές είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τα όρια ανάμεσα στην πολύ συχνή χρήση και τον εθισμό στο διαδίκτυο. Πρέπει να είμαστε σε θέση να μπορούμε να διακρίνουμε σημάδια που οδηγούν προς την κατεύθυνση αυτή για να μπορούμε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το διαδίκτυο από τη φύση του είναι ελκυστικό και συγκεντρώνει πολλές προϋποθέσεις εθισμού. Ένα χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να προσφέρει αναγνωσιμότητα και αποδοχή σε άτομα που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ή κοινωνικά αλλά μπορούν να δουν τον ψηφιακό τους εαυτό να έχει ιδιαίτερα υψηλό κοινωνικό στάτους. (π.χ. δικτυακά παιχνίδια ή κοινωνικά δίκτυα). Η μεγάλη ευκολία πρόσβαση είναι και αυτή δυνητικά παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει στον εθισμό καθώς μπορεί κανείς ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε να αποκτά πρόσβαση με διάφορους τρόπους. (π.χ. κινητά τηλέφωνα) Κάτι τέτοιο έχει μεγαλύτερη επίπτωση στον ψηφιακό τζόγο ή στην υπερκατανάλωση μέσω τον ηλεκτρονικών αγορών αφού επιπλέον ο αγοραστής δεν βλέπει στη φυσική τους μορφή τα ποσά που δαπανά με αποτέλεσμα πολλές φορές να δυσκολεύεται να αντιληφθεί την πραγματική τους αξία.

Η παραδοχή της ύπαρξης του εθισμού του διαδικτύου ως «ισότιμη» μορφή εθισμού είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου είτε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας ή της κοινωνίας γενικότερα. Επιπλέον χρειάζεται επαγρύπνηση, επιμόρφωση και ενημέρωση και να είμαστε σε θέση να μπορούμε να κατευθύνουμε περιπτώσεις που χρειάζεται στο να λάβουν βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες ή και κλινικές απεξάρτησης.

Published in Ειδήσεις
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 21:40

Ποδόσφαιρο

Published in Ειδήσεις
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 20:46

προσλήψεις αναπληρωτών

Στο αρχείο υπάρχουν οι τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών.

Published in Ειδήσεις
Το μπουγατσάν έχει κάνει την εμφάνισή του σε ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης και ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους Το μπουγατσάν είναι ....ένα κρουασάν γεμισμένο με κρέμα, όμοια με αυτή της διάσημης μπουγάτσας και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.


 
Ο δημιουργός του είναι ονομάζεται Δημήτρης Κοπαράνης, είναι σεφ και food blogger και περήφανος δημιουργός του νέου γλυκίσματος που σαρώνει στη Θεσσαλονίκη και κάνει τους Αθηναίους να ανυπομονούν να το δοκιμάσουν.
 
Ο σεφ δηλώνει ικανοποιημένος από την προτίμηση του κόσμου και σίγουρος ότι το γλυκό θα κάνει θραύση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, τους επόμενους μήνες...
seleo.gr
Published in Ειδήσεις