Προσοχή και παρατηρητικότητα!

Στη φυσική ροή της ανθρώπινης δράσης και συμπεριφοράς δεν αποτυπώνονται όλες οι παρατηρήσεις από τις αισθήσεις ενσυνείδητα στην ανθρώπινη μνήμη και πολλές λεπτομέρειες διαφεύγουν. Η ικανότητα, ενώ δρα με φυσικό τρόπο, να συγκρατεί ταξινομημένη την πληροφορία των αισθήσεων σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι ο μέσος άνθρωπος, ώστε να μπορεί να την ανασύρει και να την συνδέσει αργότερα με άλλες πληροφορίες και γνώσεις, χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο ως παρατηρητικό.

πηγή: wikipedia

Παρακολουθήστε κι αν θέλετε σχολιάστε το παρακάτω βίντεο…

Photo Gallery

6
« 1 από 6 »

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας Α Λυκείου

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Η πρώτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9.30 π.μ, στα κατά τόπους σχολεία, που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Εξεταστικά Κέντρα και θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες.

Θέματα  2017                          :     2017

Απαντήσεις θεμάτων 2017  : Απαντ.-2017

Τα στρεσογόνα γεγονότα γερνούν πρόωρα τον εγκέφαλο

Όσο περισσότερες στρεσογόνες καταστάσεις περνά κάποιος τόσο χειρότερη είναι η νοητική λειτουργία του μετέπειτα στη ζωή του.

Τα στρεσογόνα γεγονότα είναι ικανά να γεράσουν τον εγκέφαλο κατά αρκετά χρόνια, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, στο Λονδίνο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 1.320 άτομα που είχαν αναφέρει στρεσογόνα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ζωής τους και είχαν υποβληθεί σε τεστ μνήμης και σκέψης. Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες ήταν 58 ετών.

Διαβάστε περισσότερα “Τα στρεσογόνα γεγονότα γερνούν πρόωρα τον εγκέφαλο”