ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛ. ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΜΕΛ. ΠΕΡΙΒΑΛΛ.

 

users.sch.gr/antafou                       users.sch.gr/antafou                     users.sch.gr/antafou                       users.sch.gr/antafou                   users.sch.gr/antafou                     users.sch.gr/antafou     

 

 

Η εποχή του λίθου και η εποχή του χαλκού

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Μόλις εισάγεις όλες τις απαντήσεις σου, κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος".
   Έβανς      Έλληνες      Αίγυπτο      Αθήνα      Αιγαίο      Ανατολή      Αχαιοί      Βορρά      Δία      Ερρίκος Σλήμαν      Ευρώπης      Ζάκρος      Θήβα      Ιωλκός      Κνωσός      Κρήτη      Κυκλάδες      Κύπρο      Μάλια      Μεσόγειο      Ορχομενός      Παλαιστίνη      Πύλος      Σπάρτη      Τίρυνθα      Τροία      Φαιστός      γραφή      πέντε      πολιτισμός      προϊστορική   
• Οι εποχές του λίθου και του χαλκού μαζί αποτελούν την εποχή ή Προϊστορία. Η Ιστορία αρχίζει από τότε που οι άνθρωποι ανακάλυψαν τη . Όλα τα δημιουργήματα, που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και ομορφότερη, λέγονται με μια λέξη .
• Η εποχή του χαλκού ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν το χαλκό κι άρχισαν να φτιάχνουν χάλκινα εργαλεία.
• Ο κυκλαδίτικος πολιτισμός αναπτύχθηκε στις . Οι Κυκλαδίτες έμποροι ταξίδευαν σε όλο το και κυρίως στην .
• Ο μινωικός πολιτισμός πήρε το όνομά του από το μυθικό βασιλιά Μίνωα, γιο της και του . Οι Μινωίτες ταξίδευαν σε όλες τις κι έφταναν μέχρι την , την , την και την . Οι μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης ήταν η , η , τα και η . Ο Άγγλος αρχαιολόγος ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την Κνωσό.
• Την ίδια εποχή οι ήρθαν από τον κι εγκαταστάθηκαν στην κεντρική και νότια Ελλάδα δημιουργώντας το δικό τους πολιτισμό που ονομάστηκε Μυκηναϊκός. Αυτοί είναι οι πρώτοι . Πήρε το όνομά του από τις Μυκήνες, που ήταν το μεγαλύτερο κέντρο του πολιτισμού. Άλλα μυκηναϊκά κέντρα ήταν η , ο , η , η , η , η και η . Με τα πλοία τους ταξίδευαν σε όλη τη κι έφταναν μέχρι την , την και την . Κατέλαβαν την και αργότερα την που ήταν πολύ σημαντική για το εμπόριο λόγω της θέσης της. Ο Γερμανός ερευνητής ήταν ο πρώτος που έκανε ανασκαφές και ανακάλυψε τις Μυκήνες.