Πάσα δάχτυλα στην Πετοσφαίριση

Η πιο βασική πάσα στην πετοσφαίριση είναι η πάσα με τα δάχτυλα. Είναι σημαντικό η διδασκαλία των αντικειμένων της πετοσφαίρισης να ξεκινά με την τεχνική εκμάθησης της βασικής πάσας και αυτό γιατί θα διευκολύνει τους μαθητές να παίξουν πιο εύκολα , πιο γρήγορα πιό καλύτερα και θα τους οδηγήσει στο να αγαπήσουνε το άθλημα εφόσον θα είναι κάτι σχετικά εύκολο γι’αυτούς. ( μαθαίνω παίζοντας )

Πάσα δάχτυλα

  1. Η πάσα γίνεται πάνω από το ύψος του κεφαλιού. Κάτω από αυτό μπορεί να θεωρηθεί ” πιαστή “
  2. Τα χέρια λυγισμένα στους αγκώνες οι οποίοι είναι στραμμένοι προς τα έξω. ( Το λάθος στους μικρούς μαθητές είναι ότι στην προσπάθειά τους να ωθήσουν τη μπάλα στρέφουν τους αγκώνες προς το έδαφος ).
  3. Οι δείκτες των χεριών με τους αντίχειρες πρέπει να σχηματίζουν ένα τρίγωνο με τις παλάμες ανοιχτές και σχεδόν αντιμέτωπες.
  4. Τα χέρια συναντούν τη μπάλα μπροστά στο μέτωπο σε απόσταση μισού χεριού με το βλέμμα να διαπερνά το τρίγωνο δεικτών – αντίχειρων.
  5. Τα πόδια ανοιχτά όσο το μήκος των ώμων με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και το ένα πόδι να προηγείται του άλλου.

Κίνηση

Η κίνηση για την πάσα είναι ενιαία.

  • Τα γόνατα και οι αγκώνες των χεριών λυγίζουν ταυτόχρονα και το σώμα παίρνει θέση υποδοχής.
  • Τα γόνατα και τα χέρια τεντώνουν ταυτόχρονα και ωθούν τη μπάλα προς τα πάνω δίνοντά την κατάλληλη καμπύλη τροχιά ανάλογα με την απόσταση που πρέπει να διανύσει.