Ιστότοπος της δασκάλας Λαχανοπούλου Αρχοντούλας

Αναζήτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο


Πρόγραμμα
"Κυκλοφοριακή Αγωγή"

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο

Πρόγραμμα "Ζωγραφίζω την Ένωση"

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο

Επικοινωνία
28210 46505
28210 40311
Πρεβελάκη Αμπεριά 73133 Χανιά
b2.13dsKhanion@gmail.com


Πρόγραμμα "Του κόσμου το ψωμί"

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείοΠρόγραμμα Φιλαναγνωσίας 2013-14

Επίσκεψη της κ. Αγγελικής Βαρελλά στο σχολείο μας

Στις 7 Απριλίου η γνωστή συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά επισκέφτηκε στο σχολείο μας. Βρέθηκε με τα παιδιά των τμημάτων Γ1 και Γ2 και τις δασκάλες τους (κα Λαχανοπούλου Αρχοντούλα και κα Πανηγυράκη Σοφία). H παρουσία της έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους μαθητές που την χειροκρότησαν μόλις μπήκε στην αίθουσα. Η συγγραφέας συζήτησε μαζί τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους με ιδιαίτερη γλυκύτητα, αλλά και χιούμορ. Μάλιστα είπε ότι η "έμπνευση" είναι μια μικρή πυγολαμπίδα, που φωτίζει μια στιγμή την καρδιά μας και μπορεί να έρθει από οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη κι απ' τη μυρωδιά από τα τηγανητά κεφτεδάκια του γείτονα…Τους συμβούλεψε επίσης, πως ό,τι όμορφο διαβάζουν να το φυλάνε καλά σε μια κρυψώνα που υπάρχει μέσα τους, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να τους βοηθήσει στη ζωή τους.

Και αφού η συγγραφέας συχνά στα βιβλία της (όπως το "Δώσε την αγάπη") κάνει λόγο για την αγάπη οι μαθητές τής τραγούδησαν το τραγούδι "Όπου υπάρχει αγάπη" (στίχοι-μουσική: Στέφανος Βαρελάς) με την καθοδήγηση της μουσικού Όλγας Κακοσίμου. Παράλληλα κινήθηκαν στο ρυθμό της μουσικής παρουσιάζοντας ένα μουσικοκινητικό δρώμενο με τη βοήθεια της γυμνάστριας Σουλίδου Σοφίας.

Μετά από μια αναμνηστική φωτογραφία, οι μαθητές της πρόσφεραν δύο λευκώματα γεμάτα με
πολύχρωμες ζωγραφιές, ευχές, σκέψεις και συναισθήματα.

Στο τέλος η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών και ξεναγήθηκε στα έργα τους που ήταν εμπνευσμένα από τα βιβλία που είχαν διαβάσει.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε βίντεο τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης. Περιλαμβάνουν κατασκευές, βιβλιοπαρουσιάσεις, ζωγραφιές, ποιήματα, ακροστιχίδες, αινίγματα, συνεντεύξεις κ.ά.


Η συγγραφέας κ. Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου στο σχολείο μας


Στις 28 Μαρτίου 2013 η συγγραφέας κ. Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου επισκέφτηκε το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας. Το πρόγραμμα ανέλαβαν να εφαρμόσουν οι μαθητές της Δ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, Λαχανοπούλου Αρχοντούλα και Μπουντρογιάννη Χριστοφία.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν προετοιμαστεί διαβάζοντας πολλά από τα βιβλία της και δημιούργησαν πολλές εργασίες εμπνευσμένες από αυτά (κατασκευές, ποιήματα, ζωγραφιές, ακροστιχίδες, αινίγματα, συνθήματα, κ.ά.). Κατά την επίσκεψή της στο σχολείο τα παιδιά συζήτησαν μαζί της και δραματοποίησαν ένα απόσπασμα από το βιβλίο της τα "Τέρατα του λόφου". Στη συνέχεια η συγγραφέας έγραψε αφιερώσεις στα βιβλία των μαθητών. Στο τέλος τα παιδιά ξενάγησαν τη συγγραφέα, καθώς και το σχολικό σύμβουλο που μας επισκέφτηκε εκείνη τη μέρα, στις δημιουργίες τους που κοσμούσαν όλο το σχολείο.
Η κ. Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου συγκινήθηκε από το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών και επισήμανε την ουσιαστική δουλειά που γίνεται στα σχολεία στα πλαίσια των προγραμμάτων φιλαναγνωσίας.


ΦΘΙΝ0ΠΩΡΟ - ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ίλια Δούπη
Φρατζέσκα Πετράκη
ημερολογιο

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού