- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Γονική Κατηγορία: διευθυντές
- Κατηγορία: εντυπα διευθυντων
- Δημοσιεύθηκε : 06 Φεβρουάριος 2015
- Τελευταία ενημέρωση : 05 Ιανουάριος 2016
- Δημιουργήθηκε : 06 Φεβρουάριος 2015
- Εμφανίσεις: 1592
Κριτήρια επιλογής πρώτων υλών επιχείρησης
Ανεξάρτητα τον τομέα που ανήκει η επιχείρηση που μελετάμε, είναι προφανής η σημασία της επιλογής των πρώτων υλών , τόσο σε θέμα ποιότητας του τελικού προϊόντος ή της παροχής υπηρεσιών , όσο και σε θέμα ασφάλειας και υγιεινής.Τα κριτήρια διαφέρουν από επιχείρηση σε επιχείρηση και συνδέονται στενά με θέματα και υποδομές ανάπτυξης προϊόντων, ποιοτικού ελέγχου, εγκαταστάσεων, πωλήσεων και μάρκετινγκ. Π.χ. Ο υπεύθυνος Δ/ντής παρουσιάζει κριτήρια που αφορούν 1)τα χαρακτηριστικά τους 2) το κόστος αγοράς τους 3) την επιλογή του προμηθευτή 4) μέγεθος συσκευασίας 5) τρόπος μεταφοράς κ.ά.
,Χρήσιμες Ιστοσελίδες :
http://www.foodgrade.gr/food-safety-menu/food-safety-articles-menu/60-raw-materials-choice :Ιστοσελίδα με πληροφορίες για την επιλογή πρώτων υλών σε βιομηχανίες τροφίμων.
http://www.nos.teilam.gr/docs/imerides/diimerida21102005/mera1/parousiasi_tou_HACCP.pdf :Ιστοσελίδα με παρουσίαση για την υγιεινή των τροφίμων σε νοσοκομειακές μονάδες.