Ιστοσελίδα του Πληροφορικού Θανάση Χρυσού


>>

Speed Reading στα Ελληνικά, ταχύτητα σε Γράμματα το Λεπτό

01-23-2022

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Speed Reading (Γρήγορη Ανάγνωση) με οποιοδήποτε ελληνικό κείμενο, για βελτιώσετε την ταχύτητά σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μαθητές με δυσλεξία, που χρειάζονται εκπαίδευση στην οπτική αναγνώριση λέξεων.

>>

Παιχνίδια για Πρωτάκια: Χρήση Ποντικιού, Αριθμητική

21-09-2021

Συλλογή από παιχνίδια για την Α' Δημοτικού από το Mr NassBaum. Μαθαίνουν τη χρήση του ποντικιού, κάνουν βασικές αριθμητικές πράξεις.

>>

Γρήγορη Ανάγνωση

28-02-2021

Ένα απλό παιχνίδι εκπαίδευσης στη Γρήγορη Ανάγνωση, για παιδιά Α'-Β'-Γ' Δημοτικού και παιδιά με δυσκολία στην ανάγνωση. Δωρεάν, για κινητό/tablet.

>>

Συνεχόμενη Ελληνική Γραφή - Βίντεο

18-11-2020

Δείτε τα βίντεο εδώ.

>>

Ελληνικά cursive γράμματα

13-11-2020

Στα Αγγλικά υπάρχει η cursive ("επισεσυρμένη") γραφή, η οποία επιτρέπει τη "μονοκοντυλιά". Ως αποτέλεσμα, τα Αγγλικά γράφονται πολύ γρηγορότερα από τα Ελληνικά, στα οποία πρέπει να σηκώσεις πολλές φορές το στυλό για κάθε λέξη. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι υπάρχουν αναφορές ότι η cursive γραφή βοηθάει τα παιδιά με δυσλεξία να μάθουν να γράφουν. Τα μαθαίνει π.χ. να μην μπερδεύουν το b με το d, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία γραψίματος για το καθένα, συγκεκριμένη "είσοδος" και "έξοδος" από το κάθε γράμμα. Ελληνική cursive γραφή δεν υπάρχει. Για τους παραπάνω λόγους, μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω.

>>

Speed Reading στα Ελληνικά!

01-11-2020

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Speed Reading (Γρήγορη Ανάγνωση) με οποιοδήποτε ελληνικό κείμενο, για βελτιώσετε την ταχύτητά σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μαθητές με δυσλεξία, που χρειάζονται εκπαίδευση στην οπτική αναγνώριση λέξεων.

>>

Happy Halloween! Μια εύκολη κατασκευή με Arduino

01-11-2020


>>

Κινούμενο Διόραμα "Ο Κύκλος του Νερού" με Arduino

13-09-2020

Μια χαριτωμένη κατασκευή που επιδεικνύει τον κύκλο του νερού με χρήση μοτέρ, LEDs, και ελεγκτή Arduino.

>>

Σιδηρόγιαννος: Η πρώτη Ελληνική Κειμενοπεριπέτεια!

12-09-2020

Σιδηρόγιαννος Το πολυαγαπημένο παραμύθι των αδερφών Γκριμ, Ο Σιδηρόγιαννος, αποτέλεσε τη βάση για να φτιάξω το πρώτο Ελληνικό text adventure. Είναι ακόμα υπό κατασκευή, αλλά μπορείτε να παίξετε τα δυο πρώτα μέρη. Διαθέσιμο online!

>>

Το πιο καλό ποντίκι: Το πρώτο Text Adventure στα Ελληνικά!

12-09-2020

Δεν νομίζω ότι πολλοί είχαν παλιότερα την ευκαιρία να απολαύσουν την καταβύθιση στην ιστορία που προσφέρει ένα text adventure, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καν η Ελληνική ορολογία, οπότε θα προτείνω το Κειμενοπεριπέτεια. Έχω κατασκευάσει την πρώτη κειμενοπεριπέτεια στα Ελληνικά, μια μετάφραση του πολύ καλού Best Gopher Ever του Arthur Di Bianca, μετά από άδειά του. Είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι γρίφων για όλες τις ηλικίες, που θα ψυχαγωγήσει τους μικρότερους μαθαίνοντάς τους παράλληλα την αυστηρότητα στη σύνταξη - και θα κάνει τους μεγαλύτερους να νιώσουν ξανά παιδιά! Μπορείτε να το παίξετε απ' ευθείας online, στο textadventure.co.uk.

>>

Το Τέρας - Θεατρικό

12-09-2020

Το Τέρας του Ρ. Μπενίνι, ήταν η πρώτη μου πλήρης σχολική παράσταση, το 2004.

>>

Η Ζωή του Μπράιαν - Θεατρικό

12-09-2020

Το 2007-08 παρουσιάσαμε το The Life of Brian, ξανά των Monty Python, γιατί... έτσι μας άρεσε! Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο του προγράμματος, η διανομή και η Αφίσα.

>>

Θεατρικό: Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης

11-09-2020

Το The Holy Grail των Monty Python ήταν η παράσταση του 2005.

>>

CMS με απλά αρχεία Markdown

10-09-2020

Hello World!

Χρησιμοποίησα το Markdown Blog του Cristy94 για CMS. Χρησιμοποιεί flat file Markdown αρχεία - οπότε ελπίζω ότι θα τα διατηρήσω σε αναβαθμίσεις ή εγκατάσταση νέου CMS.

>>