Ελληνικά cursive γράμματα

Στα Αγγλικά υπάρχει η cursive ("επισεσυρμένη") γραφή, η οποία επιτρέπει τη "μονοκοντυλιά". Ως αποτέλεσμα, τα Αγγλικά γράφονται πολύ γρηγορότερα από τα Ελληνικά, στα οποία πρέπει να σηκώσεις πολλές φορές το στυλό για κάθε λέξη. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι υπάρχουν αναφορές ότι η cursive γραφή βοηθάει τα παιδιά με δυσλεξία να μάθουν να γράφουν. Τα μαθαίνει π.χ. να μην μπερδεύουν το b με το d, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία γραψίματος για το καθένα, συγκεκριμένη "είσοδος" και "έξοδος" από το κάθε γράμμα. Ελληνική cursive γραφή δεν υπάρχει. Για τους παραπάνω λόγους, μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω.

UPDATE!

Ξεκίνησα αναγνωρίζοντας σε ποιο σημείο τελειώνουν και σε ποιο αρχίζουν τα γράμματα: χαμηλά, δηλαδή στη γραμμή, ψηλά, δηλαδή κοντά στην από πάνω γραμμή, και στη μέση της σειράς.

Τελειώνουν

Τα τελευταία 6 γράμματα παρουσιάζουν πρόβλημα καθώς τελειώνουν "προς τα πίσω", δηλαδή προς τα αριστερά, ενώ η γραφή προχωράει προς τα δεξιά. Σημειώνω ότι θεώρησα την καλλιγραφική γραφή των γραμμάτων, π.χ. για το κ και το π.

Αρχίζουν

Παρατηρούμε ότι γράφοντας τα 3 γράμματα ζ, λ, ξ, χαμηλά, δηλαδή ξεκινώντας τα από τη μέση, μπορούμε να έχουμε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου να ξεκινάνε από τη μέση.

Έχουμε λοιπόν:

Όποιος έχει παρατηρήσεις ή/και συνεισφορές, ευπρόσδεκτες!