13ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Στο πλαίσιο του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά για μαθητές Δημοτικού Σχολείου «Παιχνίδι και Μαθηματικά», στις 1 Μαρτίου 2019.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 1 Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή, κατά τις δυο πρώτες διδακτικές ώρες 8:15 έως 10:15, για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης και είναι προαιρετικός, για όποιον μαθητή και όποια μαθήτρια επιθυμεί να πάρει μέρος.  

Ορισμένα από τα ερωτήματα –δραστηριότητες που θα περιέχει ο διαγωνισμός, θα δοθούν ως παιχνίδι κατά το οποίο οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν κάποια κενά ή να σχεδιάσουν κάτι, ως απάντηση. Ορισμένα ερωτήματα θα απαιτούν τον υπολογισμό μιας λύσης σε ένα πρόβλημα. Η βαθμολόγηση των γραπτών θα γίνει σε 100βάθμια κλίμακα. Τα θέματα είναι όλα ισότιμα και βαθμολογούνται με 10 μονάδες το καθένα (άριστα για το κάθε γραπτό, οι 100 μονάδες). Σε όσα θέματα υπάρχουν επιμέρους ερωτήματα, είναι και αυτά ισότιμα.

Η Ε.Μ.Ε. θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα, και πιο συγκεκριμένα για το όνομα ή τα ονόματα σε περίπτωση ισοβαθμίας του μαθητή ή της μαθήτριας που είχε την καλύτερη επίδοση ανά τμήμα και τάξη, χωρίς να αναφέρει τη βαθμολογία κανενός μαθητή (τα ονόματα των βραβευομένων θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ, κατά σχολείο, τάξη και τμήμα).

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και αρχείο θεμάτων μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ε.  http://www.hms.gr ή http://omikrosefkleidis.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση