dbartsota

Εθισμός στο διαδίκτυο και στα διαδικτυακά παιχνίδια

Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μια νέα μορφή εξάρτησης, η οποία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια με την διάδοση του διαδικτύου και των υπηρεσιών τις οποίες αυτό παρέχει.

Σήμερα, οι έφηβοι είναι πιο επιρρεπείς στο να εθιστούν στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στα διαδικτυακά παιχνίδια, που αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς ενασχολήσεις τους. Νέοι που παρουσιάζουν εθισμό αφιερώνουν υπερβολικό χρόνο σε διαδικτυακές δραστηριότητες με αποτέλεσμα πολλές φορές να απομονώνονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Οι έφηβοι καταλήγουν να προτιμούν να περιηγούνται σε εικονικούς χώρους παιχνιδιών αποφεύγοντας την προσωπική επαφή με άτομα του κοινωνικού τους περίγυρου. Παράλληλα, παρατηρείται πολλές φορές και μείωση στην επίδοση τους στο σχολείο.

Η οικογένεια παίζει βασικό ρόλο στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση του εθισμού. Οι γονείς θα πρέπει θα πρέπει να θέτουν σαφή χρονικά όρια ενασχόλησης του παιδιού στο διαδίκτυο καθώς και να φροντίζουν να θέτουν  διεξόδους ενασχόλησης στα παιδιά ενεργοποιώντας τους νέα ενδιαφέροντα. 


Σύνδεση διαχειριστή
Στοιχεία Επικοινωνίας
Όνομα σχολικής μονάδας
Διεύθυνση, Πόλη
Τ.Κ. 11111
Τηλ: 1234567890
email: mail (at) sch.gr

Καιρός

πρόγνωση καιρού από το weather.gr

Εκπαιδευτικές εργασίες

Εκπαιδευτικό υλικό

Πρόσφατα άρθρα

Ρολόι