Zwa omadaa from dikrommy

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διοικητικό κέντρο του εμιράτου Ντουμπάι με πληθυσμό 1.469.330 κατοίκων.

Βρίσκεται στα παράλια του Περσικού κόλπου, βορειοανατολικά από το Άμπου Ντάμπι, δίπλα στη Σάρζα. Το εμιράτο της Σάρζα, που γειτονεύει με το Ντουμπάι, θεωρείται περισσότερο αυστηρό όσον αφορά στην τήρηση των μουσουλμανικών κανόνων (πχ. ενδυμασία, αλκοόλ, κλπ.).

Το Ντουμπάι δεν ενδείκνυται για τους φυσιολάτρες αλλά είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν την πολυτέλεια. Όλα τα φυτά και δέντρα που θα συναντήσει κανείς εδώ, είναι εισαγόμενα, ενώ έχουν κατασκευάσει μικρά ποταμάκια που δίνουν άλλη νότα στην πόλη. Μεγάλα εμπορικά κέντρα, πολυτελή ξενοδοχεία και προσεγμένα σαλόνια ομορφιάς (beauty saloons) είναι οι προορισμοί πολλών Ευρωπαίων, Αμερικανών αλλά και ντόπιων κατοίκων. Είναι μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις, αποτελούμενη από τεχνητές νησίδες, ενώ διαθέτει και τον πιο υψηλό ουρανοξύστη του πλανήτη, το Μπουρτζ Χαλίφα

Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τους άλλους;

Πέσατε κι εσείς σ? αυτή την ψυχολογική «παγίδα»;

Είναι εύκολο να αλλάξουμε τους άλλους; Είναι σχεδόν αδύνατο, επιμένουν οι ειδικοί. Γιατί λοιπόν, εμείς επιμένουμε να προσπαθούμε; Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι δικό μας; Οι ψυχολόγοι πάντως υποστηρίζουν, ότι όσοι θέλουν να αλλάξουν τους άλλους επειδή θεωρούν ότι έχουν ελαττώματα ή λανθασμένη συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν πως έχουν πάρει λάθος δρόμο.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν θα πρέπει καν να προσπαθήσετε να αλλάξετε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον ίδιο σας τον εαυτό. Διαβάστε μερικοί από αυτούς για να μην μπείτε καν σε αυτή τη διαδικασία:
– Κανένας δεν αλλάζει, με το ζόρι και ιδιαίτερα υπό τις υποδείξεις κάποιου άλλου.

Να θυμάστε πως όταν δίνετε συμβουλές στους άλλους για τα λάθη τους δίχως να σας τις ζητήσουν τα ίδια τα άτομα, τότε οι άλλοι θα νιώθουν πως προσπαθείτε να τους επιβάλετε τις απόψεις σας και θα νιώσουν πως προσπαθείτε να τους κάνετε κάτι άλλο από αυτό που είναι, όπως και ότι δεν τους καταλαβαίνετε.
Θα θέλατε συνεχώς οι άλλοι να σας γκρινιάζουν με το τι είναι κακό επάνω σας, με το τι κάνετε λάθος και να σας προτείνουν λύσεις και αλλαγές που δεν θέλετε ούτε να διανοηθείτε; Αν επικρίνετε και γκρινιάζετε συνεχώς σε κάποιον να αλλάξει, τότε το πιθανότερο είναι να κάνει το εντελώς αντίθετο και να επαναστατήσει. Χρειάζεται να ψάξετε άλλους τρόπους αντί να υπενθυμίζετε στους άλλους τις ατέλειές τους ή τι κάνουν συνεχώς λάθος. Πείτε τη δική σας άποψη για τα πράγματα μόνο όταν σας τη ζητήσουν.

Την Άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις?.Οδυσσέας Ελύτης
Ότι επιθυμούμε και ότι ονειρευόμαστε, μας περιμένει κάπου εκεί έξω να το διεκδικήσουμε.
Ότι επιθυμούμε, μας επιθυμεί εξίσου, μα τέρμα τα κρύα, Άνοιξη πια, πρέπει να ξεκουμπωθούμε λίγο, να αναγνωρίσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται, να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά, να ανοίξουμε την καρδιά μας και τα χέρια για να δεχτούμε αυτό που έχουμε ζητήσει.
Δεν αρκεί μόνο να ονειρευόμαστε και να επιθυμούμε, πρέπει και να πιστέψουμε βαθιά ότι αυτό είναι δυνατόν και να συμβεί. Δεν την αντέχει το όνειρο την απιστία. Δε θα ΄ναι πολλές οι ευκαιρίες που θα σου δώσει, αν το πληγώσεις πολλές φορές θα αρχίσει να σβήνει από το σύμπαν σου. Το γέννησε κάποτε η ψυχή και το μυαλό σου, του έδωσες τίτλο, του έβαλες χρώμα, μουσική, για σένα εσύ, μη το μπερδέψεις με το όνειρο που κάποιος άλλος τώρα αγκαλιάζει. Τυχαίνει απλώς να μοιάζει??. Μην κλαις, μην τα παρατάς, ότι κι αν πέρασες ότι και αν περνάς χαλάλι πες. Η ζωή αξίζει, μόνο και μόνο γιατί μας πάει παραπέρα, κοίτα, μπήκε για τα καλά η Άνοιξη, άνοιξε και εσύ τα φτερά που υπάρχουνε στην πλάτη σου. images

Καλωσήλθατε στο WordPress! Βλέπετε το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε να γράφετε!

No newer/older posts