Αναλφάβητοι 59 εκ. νέοι που ζουν σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις

Στοιχεία-σοκ: Αναλφάβητοι 59 εκ. νέοι που ζουν σε χώρες πλήττονται από συγκρούσεις ή καταστροφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία της  UNICEF

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία της UNICEF για τη σχέση αναλφαβητισμού και πολεμικών συγκρούσεων ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με αυτά, τρεις στους δέκα νέους 15 έως 24 ετών σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις ή καταστροφές είναι αναλφάβητοι.

Το σύνολο των ανθρώπων της συγκεκριμένης κατηγορίας ανέρχεται σε 59 εκατομμύρια και είναι τριπλάσιοι από τον παγκόσμιο μέσο όρο, δήλωσε σήμερα η UNICEF.

Μάλιστα, λίγο πριν τη διάσκεψη της Παγκόσμιας Σύμπραξης για την Εκπαίδευσηστο Ντακάρ, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά αναφέρει ότι θα χρειαστούν περίπου 1 δις δολάρια για εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο για φέτος. Χθες δε απηύθυνε ανθρωπιστική έκκληση για $900 εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές.

Διαβάστε περισσότερα στο :

http://www.alfavita.gr/arthron/kosmos/stoiheia-sok-analfavitoi-59-ek-neoi-poy-zoyn-se-hores-plittontai-apo-sygkroyseis-i

Η αντίληψη της αρρενωπότητας και της θηλυκότητας

Η αντίληψη της αρρενωπότητας και της θηλυκότητας

Η ταυτότητα του βιολογικού, ψυχολογικού και κοινωνικού ρόλου εμφανίζεται στην ηλικία των δύο ετών, μετασχηματίζεται κατά τη λύση του Οιδιπόδειου  Συμπλέγματος και παγιώνεται κατά την εφηβεία. Οι διαφορές στα φύλα, παρά το δυναμισμό του κινήματος για τη γυναικεία χειραφέτηση, τις διακηρύξεις για την ισότητα και τις κοινωνικές αναπροσαρμογές του ρόλου της οικογένειας, έχουν μείζονα σημασία, τόσο στη διαμόρφωση του εγώ, όσο και στις αιτιακές αποδόσεις των κοινωνικών χαρακτηριστικών.

Διάφορες έρευνες έχουν επισημάνει ότι τα κορίτσια – είτε εκ φύσεως είτε ως επίκτητη ιδιότητα- ωριμάζουν νωρίτερα σε σύγκριση με τα αγόρια, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, είναι υγιέστερα, υπερτερούν στην ανάπτυξη του γλωσσικού κώδικα, αντιλαμβάνονται επιτυχέστερα τα συναισθήματα. Τα αγόρια συνήθως επιτυγχάνουν μεγαλύτερη αυτονομία, εμπλέκονται σε πιο έντονες μορφές παιχνιδιού, είναι περισσότερο διεκδικητικά και πιο δημιουργικά.

Η αντίληψη της αρρενωπότητας και της θηλυκότητας

         Σε έρευνα του Helson (1967) επιτυχημένες γυναίκες μαθηματικοί                          (επαγγελματική ιδιότητα στην οποία κατά κύριο λόγο διαπρέπουν άνδρες) βαθμολογήθηκαν όσον αφορούσε γνωρίσματα της προσωπικότητάς τους. Τα χαρακτηριστικά, που τους αποδόθηκαν και εξηγούσαν την έφεσή τους στα Μαθηματικά, αναφέρονται κυρίως σε άντρες: φιλοδοξία, αυθορμητισμός, αυθεντικότητα, επιμονή, ψυχικό σθένος, διεκδικητικότητα, αυτονομία, τάση για επίτευξη, αυτοεκτίμηση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3/10/2011