Τι αλλάζει - από το 2011 - στο Ασφαλιστικό

α) Οι… χαμένοι του ασφαλιστικού

“Όσοι αποχωρούν με 35ετία ή 37ετία, οι μητέρες ανηλίκων, οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, και όσοι σήμερα συνταξιοδοτούνται πριν από το 60ό έτος της ηλικίας τους θα είναι οι…”

tanea-12_6_2010.pdf

β) Οι 4 αλλαγές στο ασφαλιστικό

“«Έτος σταθμός» για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι το 2011, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ το βασικό πακέτο των αλλαγών σε όρια ηλικίας και σε συντάξεις. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ σε δόσεις και θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το 2015, οπότε και θα κάνει… πρεμιέρα το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων (βασική και αναλογική σύνταξη). Αναλυτικά τέσσερις είναι οι κυριότερες αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη χρονιά και θα αλλάξουν άρδην το…”

imerisia-12_6-2010.pdf

γ) Στο… απόσπασμα οι γυναίκες

“Στο… απόσπασμα με ποινή έως και 15 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2011, στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών αλλά και των μητέρων ανηλίκων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο την Πέμπτη αναμένεται να εγκριθεί από την τρόικα ώστε να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, εν μέσω εργατικών κινητοποιήσεων. Ήδη έχουν κλειδώσει οι…”

asfalistiko-gynaikon.pdf

Comments are closed.