Μαγειρική στην τάξη: Γλυκό ψυγείου με τυρί
Σχολικό έτος 2009-2010, Α1 τάξη


H συνταγή εκτελέστηκε παραμονές Χριστουγέννων.


 

Βάζουμε σε μπολ γάλα με κακάο

ΥΛΙΚΑ

6 πακέτα πτι-μπερ
2 πακέτα σαντιγί
2 πακέτα τυρί κρέμα
Philadelfia
2 λίτρα γάλα
λίγο κακάο
2 σακουλάκια νιφάδες σοκολάτας
2 σακουλάκια τρούφα

Απλώνουμε στρώσεις μπισκότων και κρέμας

Ρίχνουμε το τυρί στη σαντιγί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε σε ένα μπολ  γάλα και λιώνουμε μέσα κακάο.
2. Χτυπάμε τη σαντιγί με το τυρί κρέμα.
3. Βουτάμε τα μπισκότα στο μπολ με το γάλα και απλώνουμε μια στρώση σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ.
4. Απλώνουμε μια στρώση σαντιγί+κρέμα πάνω από τα μπισκότα και συνεχίζουμε τις στρώσεις τελειώνοντας με κρέμα.
5. Από πάνω πασπαλίζουμε με τρούφα, νιφάδες σοκαλάτας, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
6. Αφήνουμε στο ψυγείο 6-7 ώρες και απολαυμάνουμε το ντελίσιους γλυκό μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πασπαλίζουμε με τρούφα

Χτυπάμε την κρέμα του γλυκού

Απολαυμάνουμε το γλυκό μας

Δημιουργός Copyright © 2015-2016,
Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 16/09/2023

 
 
counter free